Нито един настоящ зам.-кмет в екипа на Каймаканов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:45 / 02.10.2007
2821
Нито един от сегашните заместник-кметове на общината няма да влезе в екипа ми, макар повечето от тях да са мои приятели, заяви кандидат-кметът Венцислав Каймаканов. Декларацията му бе провокирана от въпрос на сини симпатизанти по време на среща в козметичния завод "Ален мак". Каймаканов заяви, че имената на хората от неговия екип ще бъдат публично обявени и изписани на билбордове две седмици преди първия тур, за да не бъде подменян вота на пловдивчани.

Мениджърът на "Юрий Гагарин БТ", който се кандидатира като независим, повтори тезата си, че липсата на собствена листа - за разлика от партийните кандидатури - е предимство, а не недостатък. Нямам амбиции да контролирам съветниците, подчерта той. На евентуални саботажи на важните за града предложения Каймаканов ще се противопостави със обществени съвети в различни сфери. Изявените експерти и общественици в тях не само ще дават управленски идеи, но и ще огласяват публично и причините, поради които се бойкотират важни за Пловдив проекти.

За решаването на голяма част от проблемите на града, които създават големи неудобства на хората, не се изискват много инвестиции, а само по-добра организция и контрол от страна на общината, заяви Каймаканов при срещите си с работниците и ръководствата на "Ален мак", Авиоремонтния завод "Георги Бенковски" и "Атаро клима. Като пример той посочи, че задръстванията и бавното придвижване на автобусите от градския транспорт, могат да бъдат елиминирани със създаване на специални бус ленти. На първо време това изисква само цветна маркировка, която не струва скъпо, посочи Каймаканов. За оптимизиране на трафика в града екипът му предвижда въвеждане на еднопособно движение и по някои големи булеварди като "Шести септември" и изграждане на безплатни буферни паркинги на входовете на града за 60-те хиляди коли, които влизат всекидневно в него. Възнамерявам да променя графиците за ремонтите, миенето на улиците и сметосъбирането и те да стават предимно нощем, обясни независимият кандидат.


Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
След 18 месеца Пловдив ще има четирилентов скоростен път
Пловдивчанка: Жената бе прегърнала детето и крещеше на шофьора "Н...
Инцидентът в Пловдив: Част от детската количка е под автомобила
Електромобил блъсна неправилно пресичаща жена, бутаща количка с д...
Фирмата за смъртта на колоездача в шахтата: Имало е външна намеса...
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).