Нощни патрули тръгват срещу вандалите заради горящите кофи за боклук

Автор: Мария Морунова
Коментари (1)
12:27 / 17.04.2015
1458
От началото на годината до 15 април 100 контейнера за разделно събиране на отпадъци са били изгорени. Заради това шефът на ОП "Чистота" Иван Стоянов е имал среща с представители на трите фирми, които поддържат т. нар. цветни контейнери в града. 

На срещата са коментирали какви мерки да бъдат предприети за намаляване на подобни случаи. Това заяви самият Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Сред основните причини за палежите Стоянов открои вандалски прояви, както и изхвърляне в контейнерите на неизгасени фасове от хората, които ровят в кофите.

Шефът на "Чистота" подчерта, че е алармирал пловдивската полиция за палежите. А една от мерките, които ще бъдат предприети, е да се засилят нощните патрули. Служителите на Общински инспекторат също ще правят проверки и ще глобяват.

"Призовавам всички граждани да пазят контейнерите и да сигнализират, ако видят някой да пали кофи за боклук", каза още Стоянов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ДПС-Ново начало подкрепи иновациите в сектор "Образование" на сем...
Над 30 свидетели са разпитани за инцидента със самолет край "Граф...
Вече има окончателно решение за доктора, убил Жоро Плъха в Пловди...
Прокуратурата в Пловдив разпитва експерти от Министерството на ку...
Асфалтират един от най-продължително ремонтираните булеварди, зат...
Пловдивски криминалисти задържаха двама в момент на наркосделка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).