Нов асфалт, тротоари и осветление на ул. "Никола Войновски" в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:22 / 09.05.2013
2826
Градоначалникът Иван Тотев и кметът на "Северен" Ральо Ралев прерязаха лената на тотално реконструираната улица в "Никола Войновски" в района, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Пътната отсечка, свързваща Карловско и Брезовско шосе, беше в окаяно състояние. Сега улицата е цялостно преасфалтирана, изградени са широки тротоари и ново осветление. В близост до отсечката ще се изгради и паркинг за 60 автомобила на площ върху 1.5 дка.

Под новата настилка е положен магистрален тръбопровод на ЕВН, поставени са отводнителни шахти. 6 см-овите тротоари са с вибропресовани плочки.

"Никола Войновски" е една от много използваните в Пловдив. Освен че свързва две от главните пътни артерии в града, тя е връзка и с намиращите се наблизо големите хипермаркети. Тук се намира и едно от големите училища в Пловдив - Техникумът по текстил, тук е и една от големите етническите махали в Пловдив. 

По думите на Тотев жалбите, които са пристигали в Община Пловдив от живеещите в квартала, са изключително много, тъй като това е една от последните големи улици в града, която изобщо е нямала осветление.

Градоначалникът призова жителите на района да не паркират автомобилите си на новите тротоари, защото това ще доведе до тяхното изпочупване на плочките. По същия начин той апелира да се пазят и осветителни стълбове по улицата, както и новите спирки в града.  

Тотев отново подчерта, че ремонтите в града стартираха още в началото на годината само благодарение на това, че общинският бюджет беше гласуван през месец декември, а не както преди - в началото на следващата година.

Реконструкцията на ул. "Никола Войновски" беше на стойност 256 000 лв., а срокът за изпълнение, който беше спазен - 60 дни.



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес спират движението на част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).