ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нов полет на летище "Пловдив" от ноември само за 35 евро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:06 / 21.08.2024Коментари (4)63928
©
От 2 ноември 2024 година за първи път ще може да се лети с директен полет от Бирмингам до Пловдив. Новата авиолиния ще свързва вторите по големина градове на Великобритания и България. Те ще се изпълняват от авиокомпания Райънеър, която вече пусна билетите в продажба. Цените за базов билет в посока започват от 35 евро. 

Полетите ще се изпълняват всяка събота, което дава перфектната възможност туристите от Великобритания да планират своето пътуване до региона на Пловдив и зимните ни курорти. 

"Интерес към авиолинията се очаква и от българите, които живеят в района на Бирмингам, както и от наши сънародници, които искат да пътуват до там с цел туризъм", обяви изпълнителният директор на Летище Пловдив Дойчин Ангелов

Бирмингам е град, който предлага по нещо за всеки - от история и култура до природа и развлечения. Това го прави идеална дестинация за пътуване както за кратка, така и за по-дълга почивка.

Полети веднъж в седмицата ще има и от Пловдив до Бирмингам с час на излитане 11:40 часа в ден събота. Повече информация и резервации на билети можете да се намери на уебсайта на Ryanair.

"Новата линия е възможна благодарение на активната комуникация на екипа на летището с авиокомпанията и помощта на Фонда за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България.", съобщи още Дойчин Ангелов.

Той  благодари на всички общини и юридически лица, които участват във Фонда и подпомагат развитието на летището. 

Към момента Фондът за развитие на Летище Пловдив очаква да бъдат възстановени полетите от Манчестър до Пловдив , а от началото на следващата година да има и директни полети от южния испански град Малага до Пловдив. Водят се и преговори за разкриване на директни авиолинии от Виена,  Мадрид, Брюксел и Марсилия до Пловдив. 

"Желанието ни е да има полети до Пловдив от много повече дестинации и преговорите да приключват с успех много по-бързо. Всичко зависи от това дали сегашните членове на Фонда за развитие на Летище Пловдив коректно ще платят членския си внос от 1 лев на жител за година и дали към Фонда ще се присъединят още общини и други частни компании, които подкрепят развитието на региона", заяви изпълнителният директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов, който припомни, че летището е държавно и може да инвестира единствено в подобряване на инфраструктурата, но Фондът е този, който може да развива нови линии. 

Бирмингам е вторият по население град в Англия и се намира в графство Западен Мидландс. Градът наброява 1 085 400 жители и е на сравнително голяма надморска височина от 150 – 300 метра над морското равнище. Около целия град има хълмисти възвишения, които правят панорамата доста приятна. В града има университет, колежи имузеи.

Споменава се от 11 век. В наши дни производството в Бирмингам не върви на толкова високи обороти, но за сметка на това градът се стреми да придобие лице на културна столица и магнетична туристическа дестинация. Бирмингам се нарежда на 4-то място във Великобритания по брой на посещаващи го туристи.

Как да стигнете от летище Бирмингам до центъра на Бирмингам? Това може да се случи безплатно с влак за 10-15 минути. 

Влакът е най-бързият и удобен начин да стигнете до центъра на Бирмингам. От летището вземете безплатния шатъл SkyTrain до жп гарата Birmingham International. Оттам има директни влакове до главната гара на Бирмингам - Birmingham New Street. Влаковете се движат често, на всеки 5-10 минути. 

Има и няколко автобусни линии, които свързват летището с различни части на града. Автобусите от летището спират на различни спирки в центъра на Бирмингам. Най-удобната линия е X1, която пътува директно до централната част. 

С такси времето на пътуване от летището до центъра на града е около 20-30 минути, в зависимост от трафика. Такситата са достъпни пред терминала на летището. Цената на пътуването е около £25-£35, в зависимост от дестинацията в центъра на града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
пускайте ги , че да ходим на неделните мачове на английската Марица /Астън Вила/ ?
0
 
 
А кога отново Дортмунд , Бремен също така ?!
+1
 
 
А какво се случва с преговорите Рим - Пловдив, Милано - Пловдив?
0
 
 
Ако не знаете Бирмингам е известен с това че 30% са чалми. Честита нова авиолиния!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
БК Академик Пловдив
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: