Нов скандал в училище "Черноризец Храбър"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 17.09.2004
8894
Още един клас от СОУ “Черноризец Храбър” е поискал да смени училището вчера. Момичетата и момчетата от V "а", вместо да се явят на учебните занятия, заедно с родителите си пристигнаха направо в СОУ “Димитър Матевски” и настоятелно молиха директора да ги запише колективно в неговото училище. Всички оплаквания са срещу директора на “Черноризец Храбър” Георги Караджов, който, по думите им, се държи като феодал. Другите училища в “Тракия” се пукат по шевовете от ученици, а ЧХ-то не може да попълни паралеките, казват родители, цитирани от в-к "Марица".
Припомняме, че това не е първият скандал, предизвикан от решения на въпросния директор, който освен училищен администратор е и партиен лидер на ДСБ в "Тракия". Беше помрачен дори първият учебен ден на най-малките тази година. Училището за малко се размина със заповед на ХЕИ за спиране на занятията заради неизпълнени предписания на инспекцията. Въпреки нееднократните сигнали за самоуправство и неадекватни решения на Караджов, досега мерки не са взети. Кметът на квартала заявява, че няма необходимите пълномощия, за да се справи с проблема. Директорът на регионалния инспекторат по образованието обеща вчера да разпореди проверка по случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).