Нов трус в Пловдивския университет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:10 / 03.07.2024
5043
Актьорът и директор на Държавен куклен театър Петър Влайков загатна, че ще се откаже от преподавателската си дейност в Пловдивския университет "Пайсии Хилендарски", видя Plovdiv24.bg.

Оттеглянето му идва ден след като театралният режисьор доц.Лео Капон публично обяви, че няма да преподава повече актьорско майсторство в ПУ. Капон аргументира решението си, като сподели, че университета му е предложил "унизителни" условия за работа. 

Петър Влайков сподели във фейсбука профила си становището на доц. Капон и допълни:

"Естественият резултат от това хора с ниска култура да разполагат с власт. А когато и моралът куца, е - тогава виждаш студентите като субсидия, съсипваш изградената от други материална база, а тях оставяш да репетират в мухъл и мизерия, не им осигуряваш дори елементарния минимум средства за декор и костюми, оставяш гримьорните да се превърнат в родилен дом за уличните котки и гониш най-добрите преподаватели.

Петнадесет години от живота си прекарах като студент и асистент в Учебен театър към ПУ "Паисий Хилендарски". Няма изгледи да станат шестнадесет", пише той.

Петър Влайков е възпитаник на Хуманитарната гимназия в град Пловдив. Дипломира се като бакалавър през 2011 г. в ПУ "Паисий Хилендарски" - специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на проф. д-р Елисавета Сотирова.

Преподавател по актьорско майсторство в същия университет като асистент в класовете на доц. Леонард Капон от 2011 г. до сега. Магистър в АМТИИ – Артмениджмънт през 2017 г. 

От 2010 г. до 2019 г. е актьор в трупата на хасковския театър "Иван Димов". От края на 2019 г. до средата на 2020 г. - заместник-директор на Държавен куклен театър - Пловдив, а от май 2020 г. до сега - негов директор. 

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
03.07.2024 ПУ към доцент Лео Капон: Не е колегиално
01.07.2024 Обичан преподавател отказа да преподава в ПУ, определи условията като унизителни
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа на Околовръстното на Пловдив!
Новите затворнически общежития в Пловдив приличат на четиризвезде...
Сигнал: Човек с квадратна глава броди по тъмно в Кючука и прави б...
Отлична новина за три района в Пловдив
Женски бой в Пловдив, едната е в болница с рани по лицето и тялот...
Адвокатът на председателя на "Русофили": Арестът му е нормален за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).