ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нова социална услуга в Пловдив
©
инж. Николай Чалъков
Нова платформа "Портал за грижа" за бързо намиране на старчески дом или хоспис започна да функционира в Пловдив. Услугата е напълно безплатна за гражданите, а откриването на подходящ дом или хоспис е по ключови думи за местоположение, вид грижа и др., съобщи за Plovdiv24.bg инициаторът за създаването й Николай Чалъков

Платформата е създадена за улесняване на достъпа до информация и услуга, свързана с грижата за хора. Може да се използва за настаняване на близък или роднина в дом за възрастни хора в цялата страна, с които платформата работи. По този начин се спестяват време и усилия.

"Често хората се обръщат към нас за съдействие при намиране на подходящо място за грижа на своите близки. Известни сме с това, че ние поемаме ангажимента да намерим правилното място за нуждаещият се човек, съобразно конкретни изисквания – местоположение, специфични заболявания, цена за престой и др., които обикновено изискват инвестиция с време" - каза собственикът инж. Николай Чалъков от "Добролетие - център за грижа".

Центърът поддържа договорени отношения с по-голямата част от домовете в страната с валиден лиценз за предоставяната услуга, което дава спокойствие на близките и самите възрастни потребители, че ще попаднат в сигурни ръце.

"Добролетие" предлага комплексна социална услуга на световно ниво, което решава проблемите с изолацията на трудноподвижни и възрастни хора. За тях досега са осигурявани иновативните помощни средства и концертни прояви, а платформата "Портал за грижа" се явява естествено продължение на мисията в полза на хората.

"Животът в старчески домове предоставя възможност за социални контакти с други хора на същата възраст. Това предотвратява изолацията и самотата, които често съпътстват старостта. Известно е, че прекарването на време в социум предотвратява чувството на изолация и намалява риска от депресия. Възрастните хора, които общуват редовно, са по-малко склонни да изпитват чувство на отчаяние и безполезност. Както ни е известно психичното здраве оказва влияние върху физическото здраве на човека. Затова и много възрастни хора решават да живеят в общност поради предимствата на социалните взаимодействия" - каза още Чалъков.

Платформата "Портал за грижа" предлага съдействие за цялостна подкрепа и помощ за възрастните хора, които не могат или не искат да живеят сами, свързвайки ги със старчески дом. Домове, които осигуряват професионална грижа, безопасна среда и възможности за социализация, което значително подобрява качеството на живот на възрастните хора и облекчава техните семейства.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Купа на България сезон 2024/2025
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: