Новаторство в трудовото законодателство: Шеф на болница уволнява прокуриста си чрез нотариус

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:34 / 16.05.2024
9776
Пловдив дава своя принос към новаторския подход в прилагането на трудовото законодателство. Пример за това е уволнението на прокуриста на МБАЛ "Св. Мина" д-р Калин Калинов с нотариално заверено известие, което не се е случвало досега в града, предава Plovdiv24.bg.

Бившият шеф на общинската дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов заема поста в началото на април. Месец след това му се обаждат от нотариална кантора с покана да ги посети. Тогава му връчват нотариално заверено известие за прекратяване на отношенията. На 8 май промяната е вписана в Търговския регистър.

"В деня, в който ми се обади нотариусът, два часа по-рано говорих с управителката на МБАЛ "Св. Мина" за предстоящи срещи с доставчици. Поисках да се видим, тя ми отказа с думите, че има много работа. Нищо не ми каза" - разказа за медията ни д-р Калинов. 

Той смята, че неговият случай няма нищо общо с обявения от община Пловдив конкурс за контрольори в общинските лечебни заведения. През месец март  общинските съветници одобриха провеждането му и дори избраха кои от тях да влязат в конкурсната комисия. 

Известието за прекратяване на отношенията е подписано от управителя МБАЛ "Св. Мина" Мария Горева. 

"Право на управителя е да избира екипа, с който работи, но това не е мениджърски подход. Изкарах я от едно стайче, тя беше статистик в "Свети Мина" и я направих управител. Няма ненаказано добро" - коментира той.

Калинов приел да работи в АГ "Весела" и сам предложил да не получава възнаграждение, което било отказано. Смятал, че със своя опит от над 30 години може да помогне за превръщането на общинския родилен дом в образец. Искал да лобира за интересите на болницата и подготвял подробен доклад за нуждите му.

Негова заслуга като шеф на общинската дирекция "Здравеопазване" е създаването на първата стратегия за общинското здравеопазване в Пловдив, чакана в продължение на десетилетия. По негова инициатива е подписан и меморандум с Медицинския университет за обезпечаване с кадри на общинските лечебници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полиция и линейка на пловдивски булевард заради инцидент
Пловдивчанин откри в телефона на жена си чат с техен семеен прият...
Пловдивчанката, която искаше да кара с 240 в лява лента, с безумн...
Санират полусаниран блок в Пловдив за 1 милион лева
Много грозни сцени на кръстовище в Пловдив, извикаха полиция
Ефективна присъда за шофьора, блъснал фатално заместник-директорк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).