Нови чартърни полети до летище "Пловдив"

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
19:41 / 11.10.2024
2635
Нов чартър до летище Пловдив ще кара туристи от Румъния и Чехия. Към момента са заявени около 15 полета, съобщи директорът на пловдивския аеропорт Дойчин Ангелов, предава Plovdiv24.bg.

Чартърните полети ще се изпълняват от румънска авиокомпания. Те ще се осъществяват във връзка с договори на "Пампорово" АД с туроператори от северната ни съседка.

Самолетите ще излитат от Букурещ, идват до Пловдив, след това отлитат за Прага, после отново се връщат в Пловдив и накрая отиват пак в Букурещ. През цялото време ще летят "пълен - пълен" - докарват в Пловдив нови туристи и взимат тези, които вече са направили едноседмичната си почивка.

"Интересното е, че включва туристи от 2 държави, което значи, че ще бъде проверен пазарът на две държави, Румъния и Чехия, което в последствие може да стане база за разсъждение за редовни линии към двете държави" - обясни Ангелов.

За зимния сезон най-голямата нискотарифна компания "Райънер", с която летище Пловдив работи съвместно от 2010 г., ще изпълнява три маршрута. Един от тях е до Бирмингам, съобщи Алисия Войчик-Голебьовска, мениджър на компанията за Централна и Източна Европа и Прибалтика. 

Освен редовните линии летище Пловдив ще има и чартъри от Белфаст. В процес на проучване е възстановяването на полети до Испания и Италия.

"Не само нашите сънародници от Мадрид, Малага и Марбея имат интерес. Туристическите бордове, с които се срещахме в Испания, заявяват, че има все по-голям интерес от испанци да посещават България в най-различни направления" - коментира Ангелов. 

"Италия и Испания са притегателни места за всички и ние разглеждаме опциите за възможностите, които съществуват за летище Пловдив да има до там полети" - допълни Войчик-Голебьовска.

Директорът на летище Пловдив посочи, че развитието на аеропорта е в пряка зависимост от дейността и активността на СНЦ "Фонд за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България".

"Дестинация е регионът, Пловдив и всичко, което има в региона. Т.е. по естествен начин регионът трябва да се презентира и представи, а ние като летище - да помагаме и да обслужваме, колкото се може по-добре и по-адекватно" - обясни Ангелов. Припомни, че фондът е учреден през 2010 г., а подобно нещо сега се прави в област Бургас.

Наскоро уреденият спор с акционерна част в активите на летището може да даде нов тласък на развитие на аеропорта. "Отпадна опасността по някакъв начин дейността да бъде спряна или затруднена заради това, че перонът не беше собственост на държавата. Това дава перспектива за други решения, инвестиции. Най-вероятно собственикът, държавата, се е въздържал от инвестиции, заради това, че собствеността е на някой друг - не може да се инвестира в чужд имот. Надявам се, че това вече като отпадна, ще отпадне и една сериозна причина за последващо развитие на летището" - коментира Ангелов.

Подробности в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (480):
10.10.2024 Ryanair обяви тридневна промоция на самолетни билети от Пловдив до
Англия
07.10.2024 Летище "Пловдив" възобновява чакана дестинация
25.09.2024 Летище "Пловдив" с нови полети за без пари
11.09.2024 Пловдивски адвокат: София не е България и това трябва да спре! Докога в тази неугледна дупка ще се изсипват милиарди?
29.08.2024 Държавата си върна собствеността върху летище "Пловдив"
24.06.2024 Съществуването на летище "Пловдив" е застрашено
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-накрая събориха "Къщата на ужасите"
Общинската сграда със 74 апартаментa в Пловдив е готова
Ето го единия арестуван на АМ "Тракия", другият вече е в затвора
Хектор ще има нов терариум в Природонаучния музей в Пловдив
Д-р Аргиров: РЗИ препоръчва, не задължава
Правят филм за едно от най-големите имена в българската музика пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).