Новите електромери ниско, гражданите притеснени, ЕВН успокоява

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:08 / 14.03.2009
4075
Монтирането на новите електромери пред къщите с малки четни номера на ул. "Варшава" всява смут и притеснение сред живеещите там. Тревогата им е, че са твърде ниско и поради това - опасни за малките и незапознати с предупредителните знаци деца. Напрежение създават и висящите кабели.

Върху случая заостри внимание на пресконференция СДС по повод на конкретна жалба на гражданка до ЕВН. Оттам тя получила отговор, че действията на дружеството са съгласувани от общината, но това не й подействало успокояващо.

Подмяната на електромерите е съобразена с изискванията на Закона за енергетиката и правилата за измерване на количеството електрическа енергия и е част от инвестиционната и ремонтна програма на дружеството, съобщиха от ЕВН за Plovdiv24.bg. Всеки електромер се монтира в границите на имота така, че клиентът да има визуален достъп до него, което в никакъв случай не го правел опасен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).