ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новите придобивки на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:52 / 31.12.2006Коментари (22)2576
©
Ледената пързалка и монументът на площад Централен са сред новостите в Пловдив тази година
Броени часове преди да се присъединим към голямото семейство на Европейския съюз, пловдивчани можем да бъдем доволни и от още нещо. През последните месеци бяха поставени много красиви и колоритни обекти в нашия град, които привлякоха вниманието на жителите на града, както и на стотици чужденци.

В началото на септември бе поставен паметник, символизиращ присъедияването ни към ЕС. Той представлява десетметрова спирала с дванадесет сфери около нея. Пластиката бе поставена във фонтана пред Филхармонията, а по улеите на носещите елементи се стичат водни струи. Произведението е със тегло 5 тона и е изработено от хром-никелова стомана. Паметника придобива вид на красив и уникален монумент вечер, когато светлините на изящното съоръжение грейнат.

17 метрова коледна елха, която бе специално докарана от ски курорта Бяла Черква, окраси традиционно площада пред Общината. Лично кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков включи светлините на елхата на 6 декември, като стотици пловдивчани се стехоха на площад Стефан Стамболов да видят украшенията. Празникът под наслов “Карнавал край елхата” се подготви от децата от духовия оркестър и хора на НУМТИ “Добрин Петков”, Хора на момчетата “Стефка Благоева” и Хор “Детска китка”, танцовите колективи “Дилянка” и “Синчец” от Градския дом на културата. Тук е и мястото да посочим, че според мнението на някои граждани украсата на площада пред общината е далеч от изискана, а като цяло градът ни не е подобаващо украсен за влизането в ЕС.

След 50 годишно прекъсване се откри ледена пързалка. Конструкцията на уникалното съоръжение е от Австрия. Пързалката бързо доби популярност и към момента е много трудно да се намери място. Всеки желаещ за да не стои на студа дълго време гледайки как другите се пързалят, ще трябва да направи резервация предварително.

Следващото колоритно съоръжение е фонтанът пред Община Пловдив. Водното съоръжение бе пуснато пробно в края на декември, като официалното откриване се очаква да бъде през пролетта на 2007 година. Ремонтът на фонтанът струва на Община Пловдив 250 хиляди лева.

С новите придобивки градът ни може гордо да постави европейското знаме, защото макар да има нужда от още много подобрения, то определено Пловдив се развива в правилната посока.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
АНАДОЛА
на 06.01.2007 г.
0
 
 
"РЕМОНТЪТ НА ФОНТАНА СТРУВА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ 250 ХИЛЯДИ ЛЕВА" Я ПОСТРОЙТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА НОВА ГРАДИНА КАК НЕ ВИЕ СРАМ
Aнонимен
на 06.01.2007 г.
0
 
 
Пловдив е мрьсен и прашен,центъра не е Пловдив като миниш по другите квартали че и до панаира срещу Кишинев блоковете в окаяно състояние.Сръб братче и мизерия.Чужденците са шашнати от българското възпитание и простотия.
родител
на 06.01.2007 г.
0
 
 
искам лично да благодаря на гн кмета Чомаков, но е много зает и приема само един ден в месеца за това че се грижи града ни да придобие ЕВРОПЕЙСКИ ВИД ,също така да му благодаря за това че без неговата помощ ще закрият единствената ни градина "АРЛЕКИНО" в квартала"ДИЧО ПЕТРОВ" а в близост 2-3км няма близка,Влезнахме в ЕВР,СЪЮЗ А ЗАКРИВАМЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ !ПОМИСЛЕТЕ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА ТЕ СА ВАШЕТО БЪДЕЩЕ!
"европловдивчанка"
на 06.01.2007 г.
0
 
 
Хубавото си е хубаво...Не е много,ама всяка година по толкова...Няма значение кой е кмет,важното е добре да се грижи за града ни...А всички ние нека не забравяме,че трябва да ПАЗИМ,да ОПАЗВАМЕ града си,а това май е по-трудно !
ПД
на 06.01.2007 г.
0
 
 
Хеи ти наистина си папагал Повтаряш след кмета сякаш си му PR Нек докара Айфеловата кула пък ще видим Направи 20-30 кв.м. пързалка и ураааа А миналата година шадравана до нея и пак урааа А никой не казва на каква цена и колко е гушнал той Смятам че не е направил нищо съществено за нас
kolyo
на 06.01.2007 г.
0
 
 
abe,ne ste li na jasno,che tozi grad e beznadejdno izostanal.jiveem kato v nachaloto na 20 vek i govorim za "postijenija",a sashtevremenno-mrasotija,dupki,izrodi,kradci Petar Stojanov i t.n.
Папагал
на 05.01.2007 г.
0
 
 
Големи свине сте, бе!!! И Айфелова кула да ви сложат в града пак ще сте недоволни. Опитайте се да се сетите как изглеждаше града по времето на Гърневски(може и да не успеете, щото тогава нямаше осветление)и как изглежда сега. Айде стига с тази българщина. Хубавите неща не стават от един път, а постепенно. Само културата, възпитанието и интелекта на някои няма да се промени доживот. Весела и спорна 2007!!!!!
Aнонимен
на 05.01.2007 г.
0
 
 
Това ми прилича на платена рекламна статия. Толкова пари за глупости. Спиралата с пръстените е най-тъпата идея напоследък. Пари за ремонти на улиши, училища детски градини няма а за фонтани и други простотии има.
AZ
на 03.01.2007 г.
0
 
 
Не е случайно,че пловдивчани нарекоха "европейския фонтан " на кмета - "ЧОМАКОВО БИДЕ " ! Такава простотия за толкова много пари!Вярно, 10 % от малко са си малко , а от много са си много.
ПЛОВДИВЧАНЧЕ
на 03.01.2007 г.
0
 
 
Да вземат да направят един истински европейски зоопарк.Излага се и община и бизнеса в Пловдив. Парите от тук отиват в София и на морето а за град Пловдив малко се прави. Много малко!!! Вижте зоопарковете на София и Стара Загора. И тук в Пловдив има прекрасно място за разширение на построяване на нов зоопарк, но току виж някой корумпиран местен политик или новобогаташ решат да правят там нови къщи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1513) 45%
Не (1590) 47%
Не мога да преценя (275) 8%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: