Новите шахти не решават проблема на Пловдив при наводнение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 19.11.2007
2310
Новите 165 шахти ще решат само донякъде проблема с водата, която се събира по улиците на Пловдив при по-проливен дъжд. Основната причина за наводненията обаче е в диаметъра на канализационните тръби, който е много малък, заяви в предаването Пловдив следобед Стефка Цоневска, началник „Канализация" във ВиК. 30% от канализационната мрежа е морално остаряла и тръбите трябва да се сменят с нови с по-голям диаметър, допълни Цоневска. Тя съобщи, че за изминалата година са изградени 20 дъждоприемни шахти, а през следващата година може да се изградят още 20 нови.

Цоневска уточни, че списъкът с невралгичните места е изготвен и е предаден на кмета Славчо Атанасов. Според нея за да се реши проблема е необходимо да бъде изграден и Южния обходен колектор, като така ще бъдат разтоварени улиците „Никола Вапцаров" и бул. „Христо Ботев".

165 шахти могат да бъдат изградени за един месец, тъй като едно такова съоръжение може да бъде направено за 1 ден, каза пред Дарик новият главен инженер на Община Пловдив Пейчо Михов. Той потвърди, че след като общината получи с приемателен протокол шахтите, ще организира конкурс за фирма, която да ги поддържа.

Превантивно поддържаме екипи за почистване на шахтите, каза в Пловдив следобед Христо Костадинов, управител на общинска фирма "Чистота". Според него в момента 360 чистачи са разпределени по улиците, което е недостатъчно за града. Костадинов допълни, че общинското дружество не е задължено по договор да почиства града през почивните дни. Той заяви, че ако общината прехвърли на „Чистота" поддръжката на дъджприемните шахти, ще бъде назначен допълнителен персонал за това. В момента 36 души от ВиК поддържат 16-те хиляди дъждоприемни шахти в града.

 



Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Капацитет: Печалната истина е, че софиянци бяха повече от пловдив...
В Пловдив откриха Международния технически панаир, нито един мини...
Епидемия! Жена бе блъсната от електрическа тротинетка в Пловдив!
България поема председателството на европейските пътни администра...
Вижте всички кандидати за депутати от Пловдив-град
Родители от Пловдив в безизходица заради безкрайните ремонти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).