ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
Автор: Диана Бикова 11:38 / 28.06.2024Коментари (1)3118
© Plovdiv24.bg
Новият областен управител на Пловдив проф. д-р Христина Янчева получи символите на държавността - ключ и държавния печат, от досегашния губернатор д-р инж. Илия Зюмбилев на кратка церемония в областната администрация, предава Plovdiv24.bg.

Пред медиите бяха представени и заместник областните управители - Нурджан Караджова и Атанас Ташков от предходния мандат. Вицетата се назначават директно от Министерски съвет.

"За тази близо 1 година започнахме и постигнахме изключително много резултати. Вярвам, че проф. Янчева ще продължи започнатото от нас. Радвам се, че оставям областната администрация в добри ръце" - каза Зюмбилев и пожела на наследничката си здраве, търпение и много сили да продължи успешно дейността на областната управа. 

"Заставам пред вас като новоназначен областен управител, но и като гражданин на този регион. Гражданин, работил за издигането на престижа на региона. 24 г. в Аграрния университет съм работила за издигането на престижа му. С управленския опит мога да работя за целия регион. Ще работя в сътрудничество с местните власти, бизнеса, образователните власти" - декларира проф. Янчева.

Областната управителка подчерта, че основните акценти в работата й ще бъдат прозрачност, диалогичност, ангажираност и доверие, а с колегите си ще се опитат да вземат справедливи решения и в полза на гражданите. 

Заместник-областната управителка Нурджан Караджова е на 42 г., родена е в Асеновград, учила е в ПУ "Паисий Хилендарски". "За мен е изключителна чест и отговорност да бъда част от екипа. Вярвам, че благодарение на моите знания и 20-годишен професионален опит ще допринеса за благополучието на гражданите на Пловдивска област" - заяви Караджова и цитира крилатите думи на Левски "Дела трябват, а не думи" с препратката, че делата на новите администратори ще говорят за работата им. 

Заместник-кметът Ангел Славов поздрави новия областен управител от името на кмета на Пловдив и изрази надежда, че двете учреждения ще работят в колаборация.

На въпрос от коя партия е била предложена за поста, проф. Янчева заяви, че е надпартийна личност, от гражданската квота. Припомни, че ректорите на висши учебни заведения нямат право да участват в партии. 

"Предложението дойде от представители на правителството, с които съм работила като ректор, знаете, в Аграрния университет имахме доста европейски проекти" - обясни тя. 

Като основен приоритет си поставя изграждането на Югоизточния обход на Пловдив и се надява още тази година да започнат строителните дейности от пътен възел "Скобелева майка" до кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. 

От понеделник започва поредица срещи с ръководителите на държавните структури и кметовете и ще посети всички обекти, за да се запознае на място със състоянието им. Заяви, че ще се постарае постигнатото до момента да бъде надградено. 

Предполага, че ще са й необходими поне една-две седмици, за да се запознае с всички, макар че с някои общини като ректор е работила. Такива са Брезово, както и Раковски, в която се реализира проект "умни села".



Още по темата: общо новини по темата: 614
27.06.2024 »
27.06.2024 »
27.06.2024 »
26.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
предишна страница [ 1/103 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Този югоизточен обход вече безброй години е приоритет, още няма и помен от нещо направено по въпроса, само проекти, поправки, пак проекти, ами уволнете ги тия некадърници които 10 години 5км прав път не могат да проектират!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лека атлетика - подготовка и състезания
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: