Новият областен управител встъпи в длъжност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:47 / 07.09.2005
2387
На официална церемония днес бившият областен управител на Пловдив д-р Гьока Хаджипетров предаде властта на инж. Тодор Петков.

Точно в 9:45 ч. тази сутрин новият областен управител инж. Тодор Петков бе посрещнат в сградата на областната администрация. Срещата между него и бившия областен управител д-р Гьока Хаджипетров обявена като петминутна, продължи цели 50 минути. Както се изразиха по-късно двамата и тези 50 минути не са били достатъчни, за да си кажат всичко необходимо за проблемите на областта.

Служителите на общината благодариха на д-р Хаджипетров за работата му с тях и в знак на благодарнсот му поднесаха икона на “Св. Георги”. Новият областен пък бе дарен с кутия хубави пури, които той прие с благодарност и с признанието, че от седем години не пуши, но припалва понякога пура.

Тодор Петков, който е бил последният пловдивски кмет преди промените, заяви, че най-близките му намерения са да проведе поредица от срещи с представителите на всички общини в областта. "Аз съм строител по професия и ми се ще всеки ден да ковем поне по един пирон", каза Петков и подчерта, че на първо място е областният план за развитие. Това са въпросите, свързани с инфраструктурата в областта на преодоляването на последствията от наводненията. Тук обаче не става въпрос да се работи постфактом, а до преодоляване на предпоставките, довели до това.

Задача на новия областен управител ще е и възобновяване на работата по проекта за водоснабдяване на Пловдив от язовир Кричим. Петков каза, че в момента съдържанието на манган в пловдивската вода е на ръба на нормативите. Проектът е от преди 20 години и пловдивчани заслужават да се стартира тази идея. Колкото до инициативите за избор на областен управител, Петкова каза, че това е въпрос на промяна на статуквото и не може да стане преди да е извършена достатъчно законодателна работа. "Колкото повече изборност има, толкова е по-развита демокрацията", каза новият областен управител на Пловдив.

Източник: Ваня Недева

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).