Новият шеф на НАП Пловдив: Ще има проверки и строг контрол!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:39 / 22.04.2013
2522
Ефективни проверки и стриктен контрол над събираемостта - това обяви като приоритети в бъдещата си работа новият началник на териториалната дирекция на НАП Пловдив Георги Тахов.

Като конкретна цел за тяхното осъществяване той изтъкна действията, които ще предприеме за пълната координация между данъчните, прокуратурата и другите правоохранителни органи. Идеята е да се постигне максимално разкриване и предотвратяване на данъчни измами и неплащане или укриване на осигуровки от страна на всички по веригата, обясни Тахов.

Друга насока в дейността на местната приходна агенция ще бъде стимулиране на доброволно плащане на налозите. Спрямо фискалните длъжници ще се прилага настойчив, но внимателен подход, чрез изготвянето на техни данъчни досиета. Не винаги длъжникът е злонамерен, напротив, обикновено той изпада в такова положение по чисто икономически причини, довели го до финансови трудности. Затова данъчните инспектори ще обгрижват лично длъжниците, предлагайки им максимално удобните за тях схеми за издължаване към Бюджета, обясни новият директор на НАП-Пловдив.

По думите му до момента в териториалната дирекция са подадени 30 000 данъчни декларации, но до края на кампанията остават броени дни, в които се очакват още поне 25 000, съобщи Георги Тахов. По тази причина той препоръча оттук нататък гражданите да използват преобладаващо услугите на пощите и по възможност - интернет.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).