ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новият зам.-кмет: Знам как могат да бъдат решени проблемите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:17 / 07.11.2011Коментари (11)9262
© Plovdiv24.bg
Димитър Кацарски е първият заместник в екипа на новия кмет на Пловдив инж. Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече ви информирахме, Кацарски поема ресора "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции".

На първата си пресконференция като кмет на Пловдив Тотев заяви, че при предишните мандати критиките към този ресор са били най-много и лошото му управление е давало повод за атаки към кмета на Пловдив, който и да е той, а подготовката на инж. Кацарски като човек, който ще поеме "Общинска собственост и градоустройство", е започнала още през 2009-та година, когато оглавява Регионалната дирекция "Национален строителен контрол" - сектор Пловдив.

"За нас бе много важно човекът, който поема този ресор, да има опит точно в него, да бъде човек, който знае какво означава ЗУТ, какво пише в този закон, човек, който знае как се прилага този закон", каза още Иван Тотев. Той изрази задоволството си, че представя подготвен специалист, който е работил с общинската администрация от страна на държавното управление. 

"Кацарски познава голяма част от служителите в Община Пловдив, знае какви са задълженията на Община Пловдив, знае какво Община Пловдив е направила или не е направила в този ресор. Той участваше в създаването на предизборната програма на ГЕРБ. Осем месеца ние създавахме програмата си в сферата на градоустройството и общинската собственост и инж. Кацарски бе ръководител на работната група. Изключително добре е запознат с този ресор", подчерта още кметът Иван Тотев.

Димитър Кацарски по образование е инженер-конструктор "Промишлено и гражданско строителство". От две години е началник сектор на РДНСК - Пловдив. Завършил е Строителния техникум, специалност "Геодезия и картография", а след това Висше народно военно-строително училище "Ген. Благой Иванов". 

"Извършвал съм няколко проверки относно състоянието на строителния процес в Община Пловдив. Считам, че съм запознат с това как той тече, къде точно са проблемите в него и как тези проблеми могат да намерят решение в кратки срокове. Най-важното, което смятам, че трябва да се промени, е скоростта, с която се движат проектите и фактът, че към настоящия момент градът ни бе забранен за иновативен бизнес. Това изисква едно бързо решение и в тази посока ще бъдат насочени всички наши по-нататъшни усилия. По отношение на общинската собственост заявихме в нашата програма, че ще се стремим в края на мандата тя да бъде увеличена, а не намалена", категоричен бе заместник-кметът по общинска собственост и градоустройство инж. Димитър Кацарски.


Още по темата: общо новини по темата: 174
29.10.2013 »
24.04.2012 »
17.04.2012 »
20.02.2012 »
17.02.2012 »
14.02.2012 »
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тотев, махни червендалестата подлога Гогова час по-скоро! Това ще е първа голяма крачка напред в развитието на културата и туризма в Пловдив!
+2
 
 
Доста хора ( да не кажа всички) ,трябва да си тръгнат от общината ,за да има някакъв шанс (минимален ) , да започнем ,малко ,по малко да се превръщаме в що-годе нормален град .
+4
 
 
Ще го видим. Освен всичко друго,има още едно зло,което докара "екипът" на предишния кмет,като снижи до земята критериите за добре работеща администрация.
+1
 
 
И аз мога да цитирам подобно "безвействие" на господина. Мисля че всеки ,който някога е прибягвал до тази институция гражданин, може да цитира безобразията на този господин. Пловдивчани го познават не само от конкретния им личен опит, но и от това което се вижда с просто око по улиците. Презастрояване, незаконни височини на сгради и такива с по 15 видими нарушения на ЗУТ от първи поглед...Това не е неочаквано назначение, но е печално.
на 07.11.2011 г.
+1
 
 
Мога да Ви дам доказателства че този човек прикрива закононарушители като не прилага собствените си заповеди Пример Пловдив улица ГЕВГЕЛИ 27 НЯМА АКТ !" 14 15 и16 А СГРАДАТА РАБОТИ Има съдебно потвърдена заповед за затваряне на тази сграда
+1
 
 
Не е на добре работата с този заместник кмет. До момента всичко в стъпките на новия кмет ми харесваше, но това е грешна такава. По-важното което ме вълнува е, дали г-н Тотев просто е направил грешка с г-н Кацарски (няма проблем, защото грешките са поправими, доказа го и Бойко изхвърляйки тези които не вършат работа) или му е наредено да постави този г-н като зам кмет и то на точно този важен ресор. Ако е първото, както казах, няма страшно, всеки греши, грешките са поправими, ако е второто обаче, много лошо, многооо. Защото това вече ще означава намеса, която не е хубава. Относно господина ще се обосновя, че следя кариерата му още от годините му на полит офицер, после го направиха шеф на РДНСК, като от наблюденията ми мога да кажа, че бе назначен без той да е най-подходящия за този пост, но май тези дето го означаваха знаеха, та така и сега с кметуването му в общинската собственост. Дано да е грешка, допусната човешки, а не "планирана" такава. Тоест, знаят, че не става, но го слагат защото трябва да бъде сложен. Най-хубаво ще е ако г-на ме опровергае и се справи добре с поверения му ресор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Икономическа криза
Акция срещу графитите в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1118) 54%
Не (804) 39%
Не мога да преценя (133) 6%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: