ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новоизлюпен координатор на ПП сътвори голям панаир в пловдивски съд
Автор: Диана Бикова 15:20 / 07.08.2024Коментари (1)8029
© Plovdiv24.bg
Новоизлюпен координатор на ПП сътвори голям панаир в Окръжния съд в Пловдив по дело за убийство. Златко Босаков е собственик на кварталното заведение в Кючука, пред което се се сбили двама пияни мъже и боят завършил със смъртта на единия.

Свидетелят Босаков за втори път е извикан дава показания, за да се уточнят някои подробности в предишните му данни, предава Plovdiv24.bg. Днес той се появи с рекламна предизборна чанта на ПП, а когато бе призован да дава обяснения, не пропусна да изтъкне, че от 5 дни е координатор на партията. Съдия Миглена Маркова влезе в тона му и му препоръча да гледа Камала (б.а. - Камала Харис, кандидат за президент на САЩ демократите) как се прави предизборна кампания, за да има успех. След това обаче магистратът светкавично върна свидетеля в реалността с въпроси за фаталната случка.

Както е известно, 56-годишният Кольо Колев е задържан за убийството на 60-годишния Тони Тоневски. Двамата се познавали и често употребявали алкохол в кварталното заведение в Кючука. На 8 юли 2023 г. се срещнали отново там, като между тях възникнал конфликт. Причината била, че Кольо Колев отказал да даде цигара на Тони Тоневски. Последният го ударил в лицето, след което двамата излезли навън.

Там Кольо Колев нанесъл побой на Тони Тоневски. Удрял го с юмруци и ритници по главата и тялото. Тони Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал близо до пейка. Случайни минувачи видели, че той имал травми по главата и подали сигнал на тел. 112. Пострадалият е бил откаран в болница, където е починал от нараняванията си на 14.07.2023 г.

Междувременно Венелин Тоневски, син на починалия, обявил във фейсбук, че баща му е изчезнал и го издирва. Срещнал се и с кръчмаря Боснаков, който му казал: "Татко ти го утрепаха ония боклуци от парка", като имал предвид група 20-22 годишни младежи с черни фланелки с надпис Black Death. Разказал му, че Тоневски-старши и Кольо Колев се скарали и сбили, че ги изгонил, защото го събудили с шума, който вдигали, както и кой бил тогава в заведението. Посъветвал младия мъж да потърси шефа на Криминална полиция Наско Атанасов и да не се  прави на Шерлок Холмс. 

Босаков заяви, че има профил във фейсбук, но не може да работи с него. На уточняващ въпрос дали не е чел нещо по случая в социалната мрежа, той отговори: "Изобщо не мога да работя. Ето, виж телефона ми" и подаде джиесема си през банката към съдийката. Последва нов въпрос кога са си разменили с Тоневски-младши номерата и Босаков леко се поомота в обясненията си, а накрая измърмори примирено: "Не си спомням, честна пионерска".

"Как пионерска, нека е поне скаутска" - реагира съдията, при което свидетелят пак се отклони от темата и с нов патос започна да разказва какъв голям ремонт се прави на евангелската църква в Пловдив. После се врътна до мястото си, извади някаква голяма книга от рекламната предизборна чанта, приближи се до съдийската банка и я остави като подарък. Обясни, че това е евангелска библия. Съдия Маркова обеща да я даде на председателя на Окръжния съд и той да реши къде да бъде сложена.

В края на краищата не се наложи да се прави очна ставка между Златко Босаков и сина на починалия. За следващото заседание на 24 септември принудително ще бъде доведен свидетелят Енчо Китипов, за когото се знае, че се намира в района на голям хипермаркет в Кючука и непрекъснато се налива с бира. За тогава трябва да е готова и съдебно-медицинската психиатрично-психологическа експертиза на друг непълнолетен свидетел. Едва след това обвиняемият Кольо Колев ще разкаже своята версия за случилото в онзи фатален 8 юли.


Още по темата: общо новини по темата: 10
08.06.2024 »
10.05.2024 »
17.04.2024 »
08.04.2024 »
08.08.2023 »
01.08.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Малеее. Тези всички са за папделата. Кръчмаря видял че се бият и нищо. Останалите свидетели след него и те са за там.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
Природни стихии
Край с хартиените медицински бележки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: