''Новото време'' иска смяната на четирима министри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
00:52 / 03.02.2005
818
''Новото време'' ще подкрепи втори кабинет на Симеон Сакскобургготски, ако в него не влизат министрите Шулева, Церовски, Петканов и Абрашев, обяви в Пловдив лидерът на партията Емил Кошлуков. Според него обаче НДСВ едва ли ще успее да преодолее противоречията между отделните лобита в групата и да излъчи ново правителство. За Кошлуков обявеното днес от всички парламентарни партии в опозиция начало на консултации за вот на недоверие към правителството се дължи на поведението на вицепремиера Лидия Шулева при сделката за "Булгартабак", което е преляло чашата на търпението на депутатите. Ако НДСВ и премиерът предложат качествени заместници на посочените министри, "Новото време" няма да подкрепи вота на недоврие, допълни Кошлуков. На мястото на сегашния председател на Народното събрание Огнян Герджиков той вижда някой от уважаваните депутати-юристи като Димитър Абаджиев, Татяна Дончева или Михаил Миков.
Подобно е становището по отношение на правителството и на ДПС. Коалиционният партньор на управляващите не смята, че очевидното нарушение на парламентаризма е причина за внасяне на вот на недоверие, но в същото време намира за възможно да се стигне до частични промени в кабинета, според зам.-председателя на парламента Юнал Лютфи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).