Нулева толерантност срещу трафика на хора в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 22.05.2013
1209
Местната комисия за борба с трафика на хора към Община Пловдив съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, организират кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, под мотото "Нулева толерантност срещу трафика на хора". Кампанията се осъществява в партньорство с Менпауър България и представителството на международната неправителствена организация А21 за България.

В рамките на кампанията, на 23 май в Заседателна зала на Община Пловдив, от 14 ч., ще се проведе дискусионен форум на тема "Трафик на хора с цел трудова експлоатация и трудово законодателство". Целта на форума е да срещне млади хора, студенти в последните курсове на университета, на които им предстои професионална реализация, включително и в чужбина, с представители на фирми, които предлагат посреднически услуги за намиране на работа и студентски бригади в чужбина, както и с представители на институциите, които работят по проблема.

На форума ще бъде представена информация и ще се дискутират въпроси, свързани с явлението "трафик на хора", социалната отговорност на посредническите фирми, изпращащи работници в чужбина по отношение на трафика на хора с цел трудова експлоатация, некоректните практики в дейността на фирмите, предоставящи сезонна заетост в региона и рисковете за попадане в ситуация на трудова експлоатация, както и легалните възможности за обучение, работа и студентски бригади в чужбина, трудовото законодателство и Атинските етични бизнес принципи.

На събитието ще присъстват представители на Община Пловдив, Инспекция по труда, Агенция по заетостта, Търговско-промишлена палата Пловдив, представители на студентските съвети от местните университети.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).