Няма храни за бедни, защото няма доставки на три продукта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:13 / 15.11.2012
978
Поради липса на три продукта, раздаването на хранителни помощи за социално слаби граждани в Пловдив и областта е преустановено. Очаква се акцията да продължи от понеделник, 19-ноември.

В нито един пункт на Червения кръст в Пловдив не се раздават хранителни помощи на социално слаби граждани. С такива сигнали наши зрители загряха редакционните ни телефони. Акцията е преустановена, тъй като няма доставка на олио, леща и боб, съобщи директорът на Червения кръст Таня Георгиева. По нейна информация на всички пунктове са разлепени предупредителни съобщения, че срокът за раздаването на хранителните помощи е удължен.

Очаква се от следващия понеделник раздаването на храни да се възобнови. Оказва се, че в Пловдивска област има най-много хора с право за получаване на хранителни помощи - по списък бедните са 28 хиляди. От тях над 10 хиляди са жители на Пловдив.

Междувременно жена съобщи, че лично тя в Мадан е получила заразен с гъгрици боб. По данни на Националната агенция на храните 70 тона заразен боб беше спрян от раздаване, но очевидно не навсякъде контролът е бил осъществен успешно.

Източник: ПОТВ

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).