Няма пропуски при приготвянето на храната в УМБАЛ "Св. Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
09:23 / 13.09.2013
5622
Няма пропуски при приготвянето на храната в кухненския блок на УМБАЛ "Свети Георги" и в неговата разливочна. Това съобщиха за Plovdiv24.bg от Областната дирекция за безопасност на храните Пловдив. 

След извършена обстойна проверка на място след появилата се информация за намерена мъртва мишка в чинията на дете, лекувано в Инфекциозна клиника, специалистите са установили, че в кухненския блок и разливочната се спазват стриктно всички изисквания за дезинфекция и дезаратизация, за да се изключи възможността вредители да попаднат в храната. На място е установено, че всички съдове са чисти и се затварят плътно, когато в тях бъде сипана храна и тя се превозва до отделенията на болницата. 

Според експертите на Областната дирекция за безопасност на храните е изключено по време на превоза на храната в нея да попадне мишка или друг вредител. Специалистите не изключват и злоумишлено деяние и и дори саботаж. 

Виж коментарите (11)

Още по темата (3):
13.09.2013 УМБАЛ "Свети Георги" продължава вътрешната проверка заради мишката
12.09.2013 От УМБАЛ "Св.Георги" не изключват версията за злоумишлена намеса по случая с умрялата мишка
12.09.2013 Проверяват случай със сервирана мишка в храната на дете в пловдивска
болница
Още новини от Новини от Пловдив:
Район "Източен" с нова придобивка за хората със специални потребн...
Дрон без аналог в страната получи пловдивската пожарна
Ето я новата шефка на "Организация и контрол на транспорта" в Пло...
Позиция на "Старинен Пловдив" за плесенясалите мозайки в Голямата...
Първи подробности за разкритото в Пловдив голямо престъпление
Костадин Димитров: Искаме по-бързи темпове за развитие на транспо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).