ОИЦ-Пловдив награждава участници в конкурс за детска рисунка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:10 / 31.10.2012
1395
Окончателните резултати от конкурса за детска рисунка "Как искам Европейският съюз да промени моя град" ще бъдат обявени в Пловдив утре - 1 ноември 2012 г. На официална церемония от 10:30 часа в залата на Областен информационен център - Пловдив (в сградата на бившия Партиен дом, на адрес пл. Централен" №1, 12-ти етаж) ще станат известни победителите в двете възрастови групи - от 6 до 10 години и от 11 до 12 години.

Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в администрацията на Министерския съвет, съвместно с 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. 

Победителите от съревнованието в Пловдив ще получат МР3 плеъри, а творбите им ще продължат да се състезават на национално ниво. Всички останали участници ще получат поощрителни награди - блокчета за рисуване и пастелни боички. 

За церемонията са поканени кметът на града инж. Иван Тотев и областният управител, както и много други официални гости.

Събитието ще приключи с пресконференция за медиите. Конкурсът "Как искам Европейският съюз да промени моя град" в Пловдив ангажира активността и въображението на близо 300 участника, разделени в две възрастови групи. В конкурса нямаше ограничения за техниката на изработка на картините, както и за техния формат. Всяко едно дете можеше да участва само с една картина и само в един ОИЦ. 

Класирането в Пловдив се извърши от специална комисия от изявени личности и експерти, начело на която бе университеският преподавател Константин Анастасов, главен асистент в катедра "Естетическо възпитание" на Пловдивски университет.

Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола. Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса "Как искам Европейският съюз да промени моя град".

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Жителка на Пловдив е изрекла пророчески думи дни преди трагедията...
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта посред бял ден...
Пожар гори край Пловдив, вижда се чак от Асеновград
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).