ОИЦ Пловдив с информационен ден в Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:35 / 07.12.2012
769
Възможности за кандидатстване по отворените все още схеми "Първа работа", "Подкрепа за заетост", "По-близо до работа", "Ново начало - от образование към заетост", "Отново на работа", "Старт в администрацията", "На път" и "Ново работно място", които са съфинансирани от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", ще представи екипът на Областен информационен център - Пловдив на информационен ден днес - 7 декември, в Раковски. Събитието ще започне с информационен семинар под мотото "ДА създаваме заедно", е от 11:00 в залата на местното Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий". 

За участие са поканени представители на неправителствени организации, местната власт, бизнеса, широката общественост, образователни институции и медиите. 
 
Новите приоритети на бъдещата Кохезионна политика на Европейския съюз и оперативните програми в България за следващия програмен период 2014 - 2020 година, възможности на работодатели за наемане на безработни, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти по оперативните програми в област Пловдив, ще бъдат част от разискваните темите. Ще бъде изнесена информация и за схемата "Енергийна ефективност и зелена икономика", съфинансирана от оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013". 

На семинара ще бъде споделен опит от добри практики и "научени уроци" по проекти, финансирани по оперативни програми. Представители на Местната инициативна група "Раковски" ще представят отворени схеми, както работата на екипа си. Ръководството на местното Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий" пък ще разкаже как успешно работи по проекти с европейско финансиране.

След семинара експерти от ОИЦ - Пловдив ще провеждат на място индивидуални срещи със заинтересовани граждани, местната власт и бизнеса.

Това събитие е част от втория информационен цикъл, който екипът провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).