ОИЦ Пловдив ще проведе семинар в Хисаря

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:30 / 22.11.2012
1114
Възможности за кандидатстване по отворените схеми "Енергийна ефективност и зелена икономика", съфинансирана от оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013", както и "Развитие на професионалното образование и обучение в сътрудничество с работодатели", съфинансирана от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", ще представи екипът на Областен информационен център - Пловдив на информационен семинар под мотото "ДА създаваме заедно" утре - 23 ноември в Хисаря. Началото на събитието е от 11:00 в залата на общината. 

Фокусът на информационното събитие ще бъде насочен към бизнеса, но в него ще участват и представители на широката общественост, неправителствени организации, образователни институции и заведения, местната власт, национални и регионални медии.

Новите приоритети на бъдещата Кохезионната политика на Европейския съюз и оперативните програми в България за следващия програмен период 2014 - 2020 година, отворени мерки по Програмата за развитие на селските райони, възможности на работодатели за наемане на безработни, както и популяризиране на добри практики от реализирани проекти по оперативните програми в област Пловдив, ще са част от разискваните темите. 

Ще бъде изнесена информация и за отворените все още схеми "Първа работа", "Подкрепа за заетост", "По-близо до работа", "Ново начало - от образование към заетост", "Отново на работа", "Старт в администрацията", "На път" и "Ново работно място", които са по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". 

Експерти от Дирекция "Бюро по труда" и други специалисти ще дадат информация за възможности за финансиране на проекти. 

На семинара ще бъде споделен опит от добри практики и "научени уроци" по проекти, финансирани по оперативни програми. Експерти от ОИЦ - Пловдив ще провеждат на място индивидуални срещи със заинтересовани граждани, местната власт и бизнеса.

Това събитие е част от втория информационен цикъл, който екипът провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
С множество събития в Пловдив бе почетена 116-та годишнина от обя...
Тримата задържани с америций не знаели, че е радиоктивен, а само,...
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Читател: Кой пуска това? Пречи на съня и е отровно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).