ОС Пловдив образува дело за отнемане на имущество, отнето по незаконен път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:04 / 01.12.2006
1568
Днес в Окръжен съд Пловдив е постъпило искане от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, за отнемане в полза на държавата на такова имущество. Искането е срещу лицето П.Г. и контролирано от него юридическо лице – дружество с ограничена отговорност. Твърди се, че лицето П.Г. е осъдено с влязла в сила присъда за престъпление по чл. 159б ал. 1 вр. чл. 159а ал. 1 НК, което попада в приложното поле на закона и че дружеството притежава недвижим имот, чиято стойност далеч надхвърля доходите на неговите собственици за проверявания период /1981 г. – до настоящия момент/. Въпросният недвижим имот в гр. Пловдив е възбранен по искане на Комисията от Окръжен съд Пловдив. Претендира се съдът да постанови отнемане в полза на държавата на поземлен имот в гр. Пловдив, с площ от 416 кв.м., ведно с построената в него 7-етажна административна сграда, на обща стойност 832 462,27 лева.

Съобразно разпоредбите на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, Окръжният съд в Пловдив е образувал съответно дело, като предстои извършване на процесуални действия по него.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).