ОУ "Елин Пелин" в Пловдив спечели проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:59 / 28.03.2013
3189
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ОУ "Елин Пелин" в район "Западен" в Пловдив спечели проект от националната кампания "За чиста околна среда - 2013 г." - тема "Обичам природата - и аз участвам". Основната цел на проекта "Мисия: чиста околна среда" е да предизвика в учениците интерес към природните науки, да формират екологична култура и да обогатят познанията си по отношение на околната среда и човешкото здраве. Това каза директорът на училището Татяна Вангелова. По думите й това е и възможност да се провокира в учениците желание за дългосрочна професионална изява в сферата на екологията. 

Проектът предвижда да се подобри качеството на материалната база чрез оборудване с мултимедия на два кабинета - по природни науки в прогимназиален курс и кабинет за дейности по интереси в начален курс. Новото оборудване ще се използва за онагледяване на уроците по общообразователни предмети и клубните дейности по екология. Ще бъдат закупени микроскопи за кабинета по природни науки за лабораторни занятия в часовете по Човекът и природата и по Биология и опазване на околната среда. Ще бъде осигурен и ученически комплект за експериментална работа в часовете по Човекът и природата, чрез който учениците ще могат на практика да приложат наученото по отношение на замърсителите на въздуха, водата и почвата и да наблюдават техният ефект върху околната среда.

В програмата са включени отбелязване на Международен ден на водата с изследване на основни показатели за състоянието на водите на река Марица и честване на Международния ден за опазване на биологичното разнообразие под мотото "Всеки ден е ценен". 

"Очаквам, че проектът ще повиши интереса на учениците към природните науки", коментира и кметът на район "Западен" Десислава Желязкова. Тя подчерта, че в тази връзка в Деня на Земята - 22 април ще бъдат организирани екосъстезания между сборни отбори с ученици от прогимназиален и начален курс, включени в извънкласни форми по екология. Кабинетите с новото оборудване ще бъдат открити на 5 юни - Международен ден за опазване на околната среда със съпътстваща демонстрация "Животът във водната капка". 

"Проектът обхваща всички 220 ученици на учебното заведение от 1 до 7 клас, като част от тях са членове извънкласните форми с екологична насоченост - СИП по Екология, клуб "Екознайко" и клуб "Скаути", добави Татяна Вангелова.

Общата стойност на проекта е 5000 лева и ще се финансира по ПУДООС. През последните 12 години ОУ "Елин Пелин" се утвърди като иновативен център за екологично образование и е едно от двете екоучилища в града. От 2000 г. е член на международна програма "Екоучилища", включваща 49 държави от целия свят.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).