ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ОУ "Елин Пелин" в Пловдив спечели проект
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:59 / 28.03.2013Коментари (1)3197
©
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
ОУ "Елин Пелин" в район "Западен" в Пловдив спечели проект от националната кампания "За чиста околна среда - 2013 г." - тема "Обичам природата - и аз участвам". Основната цел на проекта "Мисия: чиста околна среда" е да предизвика в учениците интерес към природните науки, да формират екологична култура и да обогатят познанията си по отношение на околната среда и човешкото здраве. Това каза директорът на училището Татяна Вангелова. По думите й това е и възможност да се провокира в учениците желание за дългосрочна професионална изява в сферата на екологията. 

Проектът предвижда да се подобри качеството на материалната база чрез оборудване с мултимедия на два кабинета - по природни науки в прогимназиален курс и кабинет за дейности по интереси в начален курс. Новото оборудване ще се използва за онагледяване на уроците по общообразователни предмети и клубните дейности по екология. Ще бъдат закупени микроскопи за кабинета по природни науки за лабораторни занятия в часовете по Човекът и природата и по Биология и опазване на околната среда. Ще бъде осигурен и ученически комплект за експериментална работа в часовете по Човекът и природата, чрез който учениците ще могат на практика да приложат наученото по отношение на замърсителите на въздуха, водата и почвата и да наблюдават техният ефект върху околната среда.

В програмата са включени отбелязване на Международен ден на водата с изследване на основни показатели за състоянието на водите на река Марица и честване на Международния ден за опазване на биологичното разнообразие под мотото "Всеки ден е ценен". 

"Очаквам, че проектът ще повиши интереса на учениците към природните науки", коментира и кметът на район "Западен" Десислава Желязкова. Тя подчерта, че в тази връзка в Деня на Земята - 22 април ще бъдат организирани екосъстезания между сборни отбори с ученици от прогимназиален и начален курс, включени в извънкласни форми по екология. Кабинетите с новото оборудване ще бъдат открити на 5 юни - Международен ден за опазване на околната среда със съпътстваща демонстрация "Животът във водната капка". 

"Проектът обхваща всички 220 ученици на учебното заведение от 1 до 7 клас, като част от тях са членове извънкласните форми с екологична насоченост - СИП по Екология, клуб "Екознайко" и клуб "Скаути", добави Татяна Вангелова.

Общата стойност на проекта е 5000 лева и ще се финансира по ПУДООС. През последните 12 години ОУ "Елин Пелин" се утвърди като иновативен център за екологично образование и е едно от двете екоучилища в града. От 2000 г. е член на международна програма "Екоучилища", включваща 49 държави от целия свят.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво! В това училище се чувствува опитната и веща работа на ръководството!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: