ОУ "Васил Левски" в Пловдив отбеляза своя патронен празник с поредица от дейности

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:53 / 18.02.2023
3722
Най-малките възпитаници на ОУ "Васил Левски“ в Пловдив нарисуваха портрети на Апостола. Първокласниците премериха сили в "Конкурс и краснопис". Учениците показаха старание в ръкописното писмо. Второкласниците посетиха Базиликата и се докоснаха до историята в мозайки.

Седмокласниците също обогатиха знанията си. Посетиха Природонаучния и Археологическия музей. Учениците от III "А,“, IV "А“ и IV "Б“ класове направиха флаш моб, за да почетат празника. Представители на училищния парламент гостуваха на III "Б“ със забавна викторина. Учениците от III "В“ и IV "В“ клас изработиха проекти, посветени на Апостола. Петокласниците си припомниха мъдрите мисли на Левски. Обещаха, че ще пазят скъпото  му име, ще го носят с чест в сърцата си и ще пазят заветите му навеки.

Учениците от всички шести класове направиха възпоменателен рецитал, посветен на патронния празник на училището. Събитието бе проведено пред паметника на Васил Левски, на Бунарджика, а началото бе поставено в 12,00 ч. вчера. Пред многобройната публика учениците рецитираха стихотворението " Обесването на Васил Левски " на Христо Ботев под звуците на акапелното изпълнение на песента по същия текст. Заветите на Левски бяха припомнени от двете   водещи на събитието, което приключи с поставянето на цветя в чест на преклонение пред личността и делото на Васил Левски.

Патронният празник на училището е повод за още две добри инициативи. ОУ "Васил Левски обяви конкурс за химн на училището, в който могат да се включат всички ученици от училището. Подробности, относно регламента, могат да се видят във Фейсбук страницата на ОУ "Васил Левски“ Пловдив.

От 20-и до 24.02.2023 г. във фоайето на втория етаж на училището отваря врати изложбата на историческа тематика. Експозицията е подготвена от Петър Смиленов - учител по история и цивилизация и възпитаници на  ОУ "Васил Левски“ Пловдив. "Нека заедно продължим да възпитаваме децата си в любов към родината! Да знаем и помним своята история и се гордеем с нашите национални герои", споделя екипът на училището.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Талантливо момиче от Пловдив е сред победителите в националния ко...
Посочиха смущаващ факт покрай трагедията със загиналите край "Гра...
Кметът на Пловдив: За три дни решихме голям проблем
Успешна японска компания инвестира 60 млн. лв. в завод край Пловд...
Изтърбушиха бившия White Bar на Главната
Умъртвиха 900 птици в Пловдивско заради огнище на птичи грип


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).