ОбС ще решава да включи ли българите от "Крайречна" в програмата "Столипиново"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:03 / 25.05.2009
2392
Приетите по предложение на Захари Георгиев от БСП и Бойко Ватев от ВМРО промени в Закона за общинската собственост доказали, че макар и от различни политически цветове, когато депутатите се обединят около общо кауза, могат да свършат нещо полезно за съгражданите си, похвалиха се самите те на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Новите текстове в закона ще осигурят възможност останалите около 200 български семейства в "Столипиново" да бъдат изведени от квартала. Според промените общината ще може да им предостави други жилища в замяна на собствените им в ромския квартал.

"Обща е волята на управляващото мнозинство в Общинския съвет да реши бързо тези проблеми", коментира Георгиев.

"При условие, че има подходящи свободни жилища и отговарят на условията, поставени от самите граждани, включени в програма "Столипиново", ще започнем замените. Друг актуална тема има сега. В програмата искат да бъдат включени и българите от "Крайречна". Тепърва предстои Общинският съвет да вземе решение по този въпрос", коментира заместник-кметът Петко Атанасов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).