Обезпаразитяват безплатно домашни животни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:22 / 13.04.2010
15426
През целия месец април тече кампанията на община Пловдив под надслов "За да играят спокойно!", по време на която се извършва безплатно обезпаразитяване срещу вътрешни паразити на домашни кучета и котки.

В цялостната програма на общината за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки е предвидено провеждането на различни по характер кампании - информационно-образователни, предоставяне на безвъзмездни манипулации на животни и пр., насочени към подрастващите, към собствениците на домашни любимци и др. Програмата предвижда тези кампании да се инициират, организират и провеждат с взаимната подкрепа и съдействие от страна на общинската администрация, медиите, частнопрактикуващи лекари.

Масовата безплатна обезпаразитяваща кампания се осъществява със съдействието на ветеринарна амбулатория  „Привет", която заяви в писмо до кмета Славчо Атанасов желанието си да подпомогне безвъзмездно общинската кампания. Така във ветеринарната клиника, ситуирана в "Тракия", до края на месец април всеки собственик на домашно куче или коте може да доведе своя домашен любимец, който ще бъде прегледан и обезпаразитен безплатно от ветеринарните специалисти на клиниката.

Там ще се предоставя безплатно и препарата „Дронтал" на „Bayer" за вътрешно обезпаразитяване на кучета и котки. Пловдив е избран за осъществяване кампанията на „Bayer" за това, че пловдивчани обичат домашните си любимци, а администрацията полага усилия за повишаване контрола и намаляване риска от разпространение на болестите сред домашните любимци.

Допълнителна информация за акцията може да се получи на тел. 032/68 27 91 или на телефоните в районните отдели по екология и Дирекция ЕООС в Община Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"БСП - Обединена левица" регистрира листата си за Пловдив
Къде е фонтанът от кръговото на Водната палата?
Верижна катастрофа на надлез "Родопи" в Пловдив
Болница в Пловдив предупреди: Важно е да се прави разлика между н...
Костадин Димитров: Влизаме в предизборната кампания, за да гарант...
ГЕРБ-СДС обяви официално имената на всички кандидат-депутати от П...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).