Oбгазиха Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:58 / 03.07.2006
1700
Изтичане на амоняк обгази Пловдив предиобед. Производствена авария в пивоварна “Каменица” предизвика силна миризма на амоняк в района на стадиoн “Христо Ботев” и по улица “Богомил” в централната част на града, съобщиха от Гражданска защита.

Установено е, че причина за аварията е пробив в амонячната инсталация на пивоварна “Каменица” и изтичане на амоняк в канализацията. Веднага, след като изплашена гражданка се е обадила на Гражданска защита, са взети всички мерки за осигураване безопасността на пловдивчани. Уведомени са директорките на двете най- близки детски градини да приберат играещите навън деца и да затворят прозорците докато отмине опасността.

Рискът за хората не е висок, изпратени са аварийни групи от РИОКЗ, от РИОСВ и от Гражданска защита за да направят замервания на въздуха и концентрацията на амоняк. До два часа се очакват първите данни. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (7)

Още по темата (1):
03.07.2006 РИОСВ отрече обгазяването
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).