Областната администрация обсъждат проект по Регионалната иновационна стратегия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:31 / 15.12.2005
752
Днес Областна администрация Пловдив и фондация “Приложни изследвания и комуникации” организират работна среща в изпълнение на Регионалната иновационна стратегия на Южен централен район за планиране. В работната среща ще участват представители на областните администрации в района за планиране, университетите и неправителствените организации.

В програмата на работната среща особено внимание е отделено на ролята на иновациите за регионалното развитие, ще бъдат представени двата проекта “5 схеми” и “Иновационен съветник”. Ще бъдат обсъдени и конкретните мерки, които трябва да се разработят през 2006 година и подадени като предложения към Европейския фонд за регионално развитие в изпълнение на стратегията.

Проект “5 схеми” е трансфер на добри европейски практики за подобряване на иновационната култура към пет района от новите държави-членки на Европейския съюз и от държавите кандидатки.
“Иновационен съветник” има за цел да подпомогне регионите-бенефициенти по проекта да реализират мерките в изпълнение на Регионалната иновационна стратегия, чрез предлагането на консултации и опит от водещи европейски експерти, както и конкретно знание за етапите в процеса на разработването и изпълнението на иновационна политика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев
Резултати от класирането за прием в детските заведения в Пловдив
Чудовищна се оказа схемата, по която са действали диригентът и ав...
"Хеброс бус" напът да затрие още две линии в Пловдив
Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).