Областният ще посети Карлово за отбелязване на 140-годишнината от гибелта на Апостола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 18.02.2013
1065
В 15.00 часа днес областният управител Здравко Димитров ще присъства в Карлово на тържественото изпращането на 14-та рота, която ще вземе участие в операциите на международните сили за поддържане на сигурността на Афганистан. На събитието ще присъстват и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, шефът на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Нейко Ненов, представители на патриотични организации, граждани и гости на града.

Ротата в състав близо 300 военнослужещи ще охранява вътрешната зона на летище Кандахар. Като съветници в подразделението са включени и военни от 68 бригада "Специални сили" в Пловдив. Строят пред къщата - музей "Васил Левски"ще приеме министърът на отбраната Аню Ангелов.

В 17.00 часа Здравко Димитров ще бъде на заснемането на първия кадър от филма за Апостола. Официалното начало ще бъде дадено до храм "Света Богородица" в старинната част на Карлово от Максим Генчев и Маргарита Русева - виновниците този филм да се случва.

По-късно в 18.00 часа областният управител ще се присъедини към отбелязването на 140-годишнината от гибелта на Апостола. Тържествената проверка-заря ще бъде на пл."Васил Левски" в града.

В 18 часа в Карлово ще бъде проведена тържествена заря-проверка. Мероприятията утре започват в 9 часа с панихида в памет на великия българин в храм "Света Богородица". Митингът-поклонение с поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева и шествие до родната къща на Васил Левски е от 11 часа във вторник.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера
Днес спират движението по част от пловдивски булевард
Пловдив чества Независимостта на България
Демонстрации на американски автомобили в Пловдив учат как да бъде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).