ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител на Пловдив се срещна с президента на Полша
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 18.06.2024Коментари (0)2003
На 12 и 13 юни 2024 г. в Люблин, Полша се проведе четвъртото издание на Конгреса на местното самоуправление от инициативата “Три морета", както и икономически форум. Конгресът се провежда под патронажа на президента на Република Полша Анджей Дуда и представлява ежегодно международно икономическо събитие, което събира представители на държавните администрации, местното и регионално самоуправление, науката и бизнеса на държавите-членки на инициативата, чиято основна цел е насърчаване на сътрудничеството между 12 европейски държави в региона между Балтийско, Черно и Адриатическо море.

"Споделянето на ценностите като сигурност, свобода и просперитет с Украйна, Беларус, Молдова, Грузия и страните от Западните Балкани трябва да бъде приоритет за Полша и другите европейски държави. Русия трябва да бъде победена в Украйна и да загуби влиянието си в Беларус и Източна Европа като цяло.“ каза полския президент в своята реч на конгреса.

Областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев присъства на двудневния конгрес, където се срещна с президента на Полша Анджей Дуда, като успяха да обсъдят някои важни теми свързани с регионалното и икономическо развитие на двете страни. Малко по-късно през деня, инж. Зюмбилев заедно с посланикът на България в Полша Маргарита Ганева се срещнаха и с Маршала на Люблинското Войводство Ярослав Ставярски, където обсъдиха различни казуси свързани с по-устойчивото сътрудничество между Пловдив и Полша. Поеха се ангажименти за съдействие относно развитие на туризма между страните чрез пускане на самолетна линия Пловдив – Вроцлав, Пловдив – Варшава, представяне на Пловдив като културен център на предстоящия ежегоден туристически форум през есента във Варшава, както и сключване на споразумение за сътрудничество между Пловдив и Вроцлав.

"Това споразумение ще има за цел да насърчи взаимното разбирателство, приобщаването и културното многообразие, както и да развие възможности за гражданска активност чрез побратимяване на градовете и обмен на граждани.“ Каза на срещата инж. Зюмбилев. Маршал Ставярски получи покана от името на областния управител за посещение на Пловдив и региона.

Областният управител на Пловдив взе участие и в един от дискусионните дебати по време на конгреса: инфраструктура на три морета и проектът Виа Карпатия.

Виа Карпатия е стратегически транспортен коридор, който играе ключова роля в свързването на Северна и Южна Европа. В него участват много държави, включително България, Литва, Полша, Украйна, Беларус, Словакия, Унгария, Румъния, Гърция, Хърватия и Турция. Също така допринася за динамичното развитие на източните региони на страната, подобрявайки тяхната достъпност и инвестиционна привлекателност. 

Темата на инж. Зюмбилев беше възможността за по-устойчиво сътрудничество между държавите, премахване на бариерите за пътуване и търговия, както и Пловдив като главен икономически център на България. По време на дебата се обсъдиха и проблеми, с които се сблъскват отделните региони в областта на регионалното развитие, както и ефективните решения за тях. Инж. Зюмбилев направи анализ на ползите за регионите в икономическата, социалната и екологичната сфера.

След края на двудневния форум, всички официални гости бяха поканени на гала вечер в два етапа – музикална програма и официална вечеря в люблинската филхармония.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: