ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител обсъди с ръководството на EVN мерки за подобряване на енергийната ефективност
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 04.10.2023Коментари (0)1625
"Зеленият преход е възможност България да получи икономическо предимство и да бъде сред страните лидери по иновации “, смята д-р инж. Илия Зюмбилев

"Областна администрация – Пловдив подпомага усилията на компаниите и гражданите, които участват в прехода към бъдеще с чиста енергия с цел ефективно противодействие на изменението на климата.  Зеленият преход обхваща широк набор от промени в различни сектори, но от нас зависи как ще се възползваме от възможността България да получи икономическо предимство и да бъде сред страните лидери по иновации“.

Това заяви областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев на среща с регионалния  мениджър на EVN за България Александър Сипек, заместник-председателя на СД на EVN България Калина Трифонова и председателя на СД на EVN "Топлофикация“ Доминик Ярмер. От страна на Областна управа участваха също главният секретар на администрацията Георги Янев и ръководителят на отдел КЕИ Маргарита Вранкова.

През последните 17 години в Пловдив и останалите области, които обслужва австрийското дружеството са инвестирани над 2 млрд. лв. и всички те са свързани с модернизиране на технологиите, подобряване на инфраструктурата, услугите и подпомагане на зеления преход, коментира Александър Сипек. Доменик Яврем допълни, че "EVN Топлофикация“ е вече с изцяло нови производствени мощности, включващи модерна когенерационна централа с мощност 50 MW и 5 водогрейни котела, които гарантират подобряване на услугата и са принос към повишаване качеството на въздуха в Пловдив.

По информация на Калина Трифонова съвсем скоро в централата на EVN в Пловдив ще отвори врати Център за устойчиви решения, който ще подпомага гражданите и фирмите в зеления енергиен преход. Ще ги консултира при поставяне на фотоволтаици, саниране на сгради, начини за спестяване на електроенергия, връщане към използването на топлоенергия.

Едно от първите големи партньорства е между EVN България и Силвър Стар, официален дистрибутор на Mercedes-Benz за България. Двете компании обединиха усилия в посока по-зелено енергийно бъдеще и преди две седмици въведоха в експлоатация фотоволтаична инсталация край с. Радиново, изградена от EVN България като част от проекта на компанията "Енергия от слънцето“. Тя е с обща  мощност до 390 kWh и се състои от 722 соларни панела. Генерираната слънчева енергия ще се използва за собствено потребление, а остатъкът ще се отдава в мрежата.

Д-р Зюмбилев и Александър Сипек се договориха да активизират сътрудничеството между Пловдивска област и  федералната провинция Долна Австрия. Една от първите инициативи е организиране в Пловдив на среща с представители на Австрийската търговска камара.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: