Обменно бюро на Главната разочарова чужденци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:42 / 30.07.2009
6965
Поредните заблудени чужденци си обмениха днес по обед валута в чейндж-бюрото на Главната до хотел "България", пред което с огромни цифри върху табела се мъдри: 1 евро - 1,95 лв. На място за изясняване на случая пристигна и полицейска патрулка.

Потърпевшата този път се оказа млада чехкиня. Брат й Ян Коврин разказа пред репортера на Plovdiv24.bg: "Сестра ми влезе да си обмени 50 евро за левове и когато разбра реалната цена, която й предлагат, сделката не й хареса. Отказа да подпише документите и си поиска обратно парите, за да ги обмени другаде."

"Лъжеш, не беше така - провикна се охранителят на чейндж-бюрото. - Това е тяхната версия, щом искате, пишете я", ядосано отбеляза той.

На въпроса каква е неговата версия отговори: "Няма версия. Тук е написано черно на бяло как се купува и как се продава. Това е версията. Това, че някои хора не гледат, а вървят и спят, си е техен проблем."

Прав си е служителят. Кой им е крив на пристъпилите прага, че не си отварят очите? Там, на онази огромната табела отпред не са котировките на валутата. Те са вътре - написани на специално табло, което остава зад вратата вляво и ако специално не попиташ за него и не ти го посочат, може и да не го забележиш. Прав е човекът - да си отварят очите!
 
От същото това бюро на суперцентралното място често си излизат разочаровани клиенти и най-вече чужденци, за мнозина от които това остава първият спомен за Пловдив.Често има разправии, а не много отдавна се стигна дори до ръкопашен сблъсък.

"Не виждам какъв беше проблемът да върнат парите на сестра ми. Това не е хубаво, оставя лошо настроение", с огорчение коментира Ян.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
08.05.2009 Ужилен грък помля чейнджбюро на Главната
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).