ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обмислят отлагане на учебната година в 7 училища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 22.08.2006Коментари (14)2204
©
Възможно е началото на учебната година в 7 пловдивски училища да бъде отложено заради епидемията от хепатит А, а 2 ясли и 11 детски градини в “Столипиново” да бъдат временно затворени, за да не се разпространява заразата.

Решението ще бъде взето в края на първата десетдневка на септември след консултации с епидемиолозите, заяви пред Дарик кметът район “Източен” Красимир Кузмов. По данни на РИОКОЗ –Пловдив епидемията се разраства, през последното денонощие са хоспитализирани нови 17 пациенти от “Столипиново” и Шекер махала, което е повече от досегашния брой заболели дневно.

Започват да боледуват и контактни с първите заразени, има и нови огнища, посочи тревожната тенденция началникът на отдел “Противоепидемичен контрол” д-р Ели Кунчева. Според нея е трудно да се прогнозира дали пикът на епидемията ще мине до началото на учебната година, защото хепатитът е “болестта на есента”.

Районният кмет на “Източен” чака днес срещи с министрите на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и на държавната политика по бедствия, аварии и катастрофи Емел Етем заради епидемията от хепатит в “Столипиново”. Кузмов обясни, че е в столицата по своя инициатива заради двуседмичното забавяне на обещаните от правителството 1 млн. 119 000 лева за чистене на незаконни сметища и доставката на ваксини срещу хепатит А. Кметът на “Източен” ще се опита да изясни кое от министерствата трябва да придвижи проекта на пловдивската община и да отпусне парите за справяне с епидемията.

Екипи на Зооветеринарния комплекс вече започнаха да упояват и събират десетките бездомни кучета района, въпреки опитите на населението да осуети работата им. Този път наистина ще изчистим “Столипиново”, декларира Иван Чомаков и обеща ежедневно да контролира лично работата по почистването на гетото. Информацията е на Дарик радио.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
ндвс
на 24.08.2006 г.
0
 
 
не е добра идеята да се отлага учебната година, а да се вземат всички мерки за овладяване на тази епидемия.Пловдив е голям град и представете си какво може да се случи,ако епидемията пламне и заразата навлезе във вътрешността на града-ужас!Спасете ни от това,моля!
Aнонимен
на 23.08.2006 г.
0
 
 
изолирайте мангалите не ги пускайте нито в училищата нито в детските градини,докато не оздравеят
Aнонимен
на 23.08.2006 г.
0
 
 
Сто мангала се събрали - там в Шикера Махала. "Доко Пловдив" основали - да се учат на игра. Петдесет години "Доко" бил в девети коловоз. Газили го кой-как свари - както прасе - магданоз. Но дошъл престъпник Жоро със награбени пари. Той на "Доко" ги подаде - та нагоре да върви. Станал "Доко" шампионин - за резил и срам голям . И в Европа се показал - там при Божко Балабан . Божко уя си наточил - той за "Доко" нямал свян. А и Врайков бил далеко - без съдийски параван. Рахвърчали се шалвари - "Доко" бил обезчестен. Но поуката едва ли - ще узнаят като мен. А поуката такваз е – мутра футбол не върти! А в мангалския развъдник туй не става и с пари !!! Доко - срам за Филибето , Доко - гнусен си катил ! Махай се във Факултето , може и във Кюстендил
sakata
на 23.08.2006 г.
0
 
 
Malkite mangusti da gi izpolzvat vmesto vaglishta za parnoto na uchilishtata , ei tva e nai dobroto im prilojenie v uchilishtata. Ako mojem da opolzotvorim i golemite mangusti po tozi nachin to nai nakraia i mangalite da svarshat neshto polezno. Smart za mangalite
Aнонимен
на 23.08.2006 г.
0
 
 
МОЕТО ДЕТЕ НЯМА ДА ХОДИ В ЕДНО УЧИЛИЩЕ С ЦИГАНСКИ ИЗРОДЧЕТА!
az
на 22.08.2006 г.
0
 
 
az predlagam nqkolko valqka da minat prez stolipinovo i shekera bez preduprejdenie
Aнонимен
на 22.08.2006 г.
0
 
 
А за нашите деца безплатни ваксини има ли?Или ние защото сме много може и да ни поразредят малко.60лв разбрах,че струва ваксината,леле, а колко са циганетата...
Aнонимен
на 22.08.2006 г.
0
 
 
А бе тия не стига,че тънат в мръсотия,а на всичкото отгоре я разнясят из целия град.Всеки втори циганин е с хепатитА едва ли не и се разхождат из Пловдив като у тях си.Няма ли кой да ги спре,поне докато премине епидемията.Ще ни натръшкат и нас още малко/на българите само това ни липсва/.
12
на 22.08.2006 г.
0
 
 
сано мислят как да усвоят парите от министерството.4омака да иде да живее в столипиново.
страшно
на 22.08.2006 г.
0
 
 
абе , хора, то не е толкова безобидно да омешат циганетата с нашите деца в училище! На първо място ще сринат до неузнаваемост нивото на обучение, не напоследно място циганетата още от 10-11 годишни започват да се интересуват само от секс, но от чистата му животинска страна, и този интерес неминуемо ще го прехвърлят и на нашите деца... от българчетаат какво ще стане!?!? Трагедия! Циганета не трябва да бъдат смесвани с нашите деца!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: