ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оборудваха 50 полицейски автомобила с GPS система за следене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:14 / 18.12.2006Коментари (2)1214
50 полицейски автомобила, оборудвани с чипове на GPS- система, днес официално бяха представени в Пловдив в присъствието на министър Румен Петков и зам.-министрите на МВР Камен Пенков и Цонко Киров и областния управител Тодор Петков. Министър Петков дари на ОД”Полиция”-Пловдив два нови автомобила “Опел Астра” и джип “Мерцедес”.

Пловдивската областна управа бе първата администрация, която реагира преди година и половина на нашия апел към местните органи за самоуправление да бъдат подкрепени служителите на реда към технологизация на тяхната работа чрез инвестиции в сигурността на хората - това каза министър Румен Петков днес пред сградата на Областната управа по време на демонстрациите на монтираната в 50 полицейски автомобила GPS - система. Той допълни, че за обществото е много важно да знае, че служителите на реда са организирани и контролирани в своята ежедневна работа, тъй като това повишава качеството на обслужването на гражданите. Нововъведението е сериозна инвестиция в сигурността на гражданите, каза още министърът, то ще създаде друго самочувствие на служителите на реда - самочувствие на една добре оборудвана полиция на една държава, която има отношение към своите служители.
Днес министър Петков дари на ОД”Полиция”-Пловдив два нови автомобила - “Опел Астра” и джип “Мерцедес”, и по този повод заяви, че с това дарение министерството още веднъж показва, че там където проявяват разбиране и воля да бъдат подкрепени Областните дирекции и районните полицейски управления от местните органи за самоуправление, там министерството също ще покаже воля за сериозно модернизиране на полицейските сили.

Средствата за GPS-системата, чиито чипове са монтирани в 36 автомобила “Опел Астра” и 14 автомобила от марките “Форд”, “БМВ”, “Фолксваген” и “ВАЗ” на “ПП и КАТ” и на сектор “Престъпления по пътищата” при ОДП-Пловдив са осигурени от дарителски фонд, събран със съдействието на пловдивския областен управител. Производителят на продукта е “Компютърен център” ООД-Хасково. Специфичното за системата е, че информацията за местонахождението на автомобила се получава чрез засичане на всеки 4 секунди от три спътника. Координатите се записват на чип-карта, която се “прочита” на компютър след завръщането на наряда в РПУ. Системата има възможност за свързване на устройствата към GSM или радио-модем, чрез който тази информация да се предава в дежурен център в реално време. С монтирането на тази система се залага на противодействието на субективния фактор при изпълнение на патрулно-постовата дейност и контрола на пътното движение. При извършвания последващ контрол ще се засича как служителите са уплътнявали работното си време, изпълнявали ли са разпоредените графици за обход на установъчните пунктове, отклонили ли са се от обслужвания маршрут и т.н. Чрез този контрол ще се постигне по-ефективно изпълнение на задачите, свързани с охраната на обществения ред. Системата поддържа и актуализира база данни за автомобилния парк и водачите и извежда на екран информация за разхода на гориво, средната скорост, скоростта на движението във всеки момент, времето за придвижване, местоположението на патрула, статуса на автомобила, времето за използване на светлинната и звукова сигнализация, визуализацията на маршрутите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
ема
на 19.12.2006 г.
0
 
 
Добре!!! Нека да си имат самочувствие служителите на реда, а от тук следва и по-голяма сигурност за гражданите!Приветствам това мероприятие и пожелавам УСПЕХИ!
Aнонимен
на 18.12.2006 г.
0
 
 
njama da si opraviat farovete i lampite mi si slagat GPS-si... Tupa rabota
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лига Европа 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: