ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обръч от фирми на СДС точи милиони левове от пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 12.04.2006Коментари (22)2985
©
Злоупотреби за милиони левове с парите за чистота на Пловдив са констатирани в одиторски доклад на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол в Пловдив, съобщи общинският съветник от “Атака” Димитър Костов. Според него изводите на ревизорите очертават обръч от близки до СДС фирми, които – цитирам - се облагодетелстват за сметка на постоянното увеличение на парите, събирани от данъкоплатците за хигиенизирането на града. В обръча от фирми Костов посочи “Водстрой” на заместник-кмета Атанас Славов, на която според одиторите незаконно и без конкурс за обществена поръчка са възложени дейности по поддръжката на сметището в Цалапица. Костов заяви, че изплатените на Водстрой пари са скочили от 230 000 на 730 000 лева при относително еднакво количество изхвърляни отпадъци в депото.

На “Екоглобал” пък са изплатени милиони левове за неизвършена работа – посочи още съветникът, позовавайки се на одиторския доклад. Той изчисли на милион и половина лева щетата само от наеизвършеното миене и дезинфекция на контейнери, констатирано от ревизорите в два района на града. Иззетата от общинската фирма “Чистота” дейност по поддръжката на зелената система в пловдивските гробища също е възложена неправомерно без конкурс на “Екоглобал”.

В предложение до ОбС Костов иска съветниците да задължат кмета Чомаков да уволни дисциплинарно трима общинари – заместника си Славов, главния специалист по управление на отпадъците Петър Шиникчиев и главният специалист Чистота в район Западен, посочени като виновни за нанесенте на общината щети. Информацията е на Дарик радио.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Пейчева
на 18.04.2006 г.
0
 
 
Не знам на каква основа са завишени промилите за битови отпадъци,но в Цалапица в чието землище е и сметището на гр.Пловди са гласувани 6 промила върху даначната оцинка на имота.Та нали когато трябваше да се съгласи населението на село Цалапица да настанят сметището на негова територия ,от община Пловдив иш от Областната управа излязоха с ОГРОМНИ ОБЕЩАНИЯ ЧЕ "НА СЕЛО ЦАЛАПИЦА НЯМА ДА СЕ НАЧИСЛЯВА ДАНЪК ЗА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ" Прочетете протоколите от тези заседания на общински и областните съвети от преди пет - шес години и ще видити за какво става въпрос.На всичкото от горе ,колата която събира отпадъците в селото минава само един път на две седмици.Нашето семейство даже няма казан за отпадъци и ние сме принудени да си купуваме чували и представете си как разходите ни за битовите отпрадъци се повишават поне с 1 промил.мисля че населението на село Цалапица трябва да се обърне към кмета на селото и да му поиска обяснение за таксата смет-и ако не получи адекватен отговор да си потъърси правата в община родопи и да протестира и да поиска да се затвори сметището
Потърпевши
на 15.04.2006 г.
0
 
 
Настояваме Г-н Кмета да даде обяснение защо изрекетира собствениците на нежилищни имоти с тези 9 промила за боклук,без да има такъв?Какво общо има оценката на имота с боклука? Как е пресметнал тои,че високата оценка на даден имот означава богат собственик? Как ще го докаже това или го смята на око,по призумция? Ако този въпрос се отнесе в съда,сигурни сме,че няма да издърж и на никаква логика,а и няма такъв закон!Краино време е да се спре тоталното ограбване на гражданите,за да се облагодетелстват шепа хора и после да четем по вестниците,че са ни лъгали,но парите и имотите няма кои да ни върне.Такса смет трябва да се събира НА ЧОВЕК,както беше преди години.Обяснете ни,какво се промени тази година толкова,че да се увеличи 5 пъти промила? Къде ще отидат парите и един път дадохте ли отчет пред гражданите,за какво изхарчихте внесените такси за смет,като градът става все по-мръсен.Възмутени сме и повече забравете,че ще Ви изберем за кмет,защото се забравихте от пари и имоти,но после като свърши мандата, не забравяите,че идва часът на истината и ще ви съдим ние,данъкоплатците,Г-н Кмете !
chitatel
на 15.04.2006 г.
0
 
 
Краино време е г-н Чомаков да спре да ограбва народа с такса смет 9 промила вирху данъчната оценка на имотите за нежилищни нужди - за тази година 4-5 пъти увеличение на промилите!На какво основание е това, при това и 30% завишена данъчна оценка и става непоносимо!Какво иска Кмета,насилствено изземване на частната собственост чрез данъчен рекет ! Кажете има ли друг такъв град с толкова висок растеж на местните данъци?И намериха за наи-печеливш показател данъчната оценка,за да може винаги да растат данъците.Това са данъци,по-жестоки от турско време,когато беше десятъка,а сега този как да го назовем - кметски данък,вероятно.Но ако не се промени,повече не внасяме! Кои ще ни върне парите после,като ги похарчат корумпираните кмет и съветници !
ужасена
на 13.04.2006 г.
0
 
 
Според мен общинските съветници от СДС са корупционно обвързани със събирането на сметта в Пловдив и за това са гласували тези 9 промила за данък смет за нежилищни помещения,които са лишени от всякаква логика,освен от безочливо обиране на гражданите.Как може за едно малко помещение-офис такса смет да е около 300лв.,като единственият боклук е 2или3 листчета хартия.Аз съм потърпевша от мафиотския данък смет,живея на центъра,изобщо не чисто,а да не говорим,че улиците не са мити от 15 ,20 години.Надеждата ми е да реагираме всички и да се промени данък смет.Даже бях решила да събирам подписи на главната и да ги внеса в общината.Много съм възмутена!!!!
ае4с
на 13.04.2006 г.
0
 
 
този обрач е от много години но демократите ЖУРНАЛИСТИ си малчат за да не убидят някои седесарче като бакалов паница и командира да доиде ида им се кара
Bubolina
на 13.04.2006 г.
бай Пешо
на 13.04.2006 г.
0
 
 
Майничките сами са си виновни, та нали те сами избраха за кмет БОКЛУКА Чомаков - скудоумен, крадлив и продажен, барабар с умствения пигмей Дочков - /председател на общинския съвет/ негова лика-прилика, ако да е наполовина от боя му. РЕКОХ!!!
Aнонимен
на 13.04.2006 г.
0
 
 
Moi si ebesh maikata za Varna. Bqh edn asedmica tam. Prehvalenata ni morska stolica ne moje da stupi i na malkia tashak na Plovdiv. Svetlinni godini zad Plovdiv tva e istinata
Aнонимен
на 12.04.2006 г.
0
 
 
Че това не са фирми на СДС , а на самия доктор и неговото обкръжение , вече нищичко не дават на никой , всичко си канализираха и прибират ли , прибират
Aнонимен
на 12.04.2006 г.
0
 
 
Естествено улиците се мият всеки ден, отидете зад училище Елин Пелин и ще вмидите колко чисто е по пътя на Чобака. Ако имате късмет да сте сисед на някой шеф и на вас ще ви е чисто!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Електронно таксуване в градския транспорт
Шахматни състезания
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха певицата Диона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: