Община Пловдив издаде заповед до ''Младост Алфа'' ЕООД за извършване на спешни укрепителни действия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 30.12.2004
1215
Заповед за извършване на спешни укрепителни действия издаде до “Младост-Алфа” ЕООД изпълняващият длъжността кмет инж. Атанас Славов, съобщи пресслужбата на община Пловдив.
На основание чл. 179, ал.2 от ЗУТ и чл. 44, ал.1, т.1 , 2 и ал. 2 от ЗМСМА и съставен Констативен протокол от 30.12.3004 г. е наредено на собственика на фирмата Драган Маринов Георгиев незабавно да започне укрепителни мероприятия на изкопа под ръководството на правоспособни технически лица и строителни работници със съответния разряд. Задължително указанията и схемите за укрепване трябва да бъдат изготвени от технически лица с пълна проектантска правоспособност.
Заповедта предвижда да се изпълни лека метална ограда с цел обезопасяване на изкопа, като отстоянието от изкопа до оградата трябва да бъде съобразено със съществуващите теренни условия и линията на естествения откос.
Собственикът е задължен да вземе спешни мерки за укрепване на електрическите стълбове (или подмяната им) след компетентното мнение на експертите по съответните части на проектантския процес и възстановяване на падналия електрически стълб.
Ще бъдат премахнати временните търговски обекти, намиращи се в непосредствена близост до изкопа.
Временната ограда трябва да бъде сигнализирана с аварийно осветление в късните часове на деня и през нощта.
Срокът за изпълнение на заповедта е 31.12.2004 г. Междувременно се вземат мерки да бъде освободена от паркирали автомобили северната зона от паркинга пред хотел “Тримонциум Принцес”, за да може гражданите да преминават свободно покрай отцепената заради срутването територия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).