ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив обяви обществена поръчка за 90 милиона лева
Автор: Диана Бикова 20:22 / 23.07.2024Коментари (6)7205
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да поддържа чистотата на пет района в града за следващите 5 години. Изпълнението на дейностите е оценено на 89 582 476 лева без ДДС, а оферти от потенциални кандидати се приемат до 23 август включително, предава Plovdiv24.bg.

Процедурата стартира няколко месеца преди да изтече действащият договор с фирма "КМД", която като подизпълнител на общинското предприятие "Чистота" поддържа територията на пет района -  "Западен", "Източен", "Северен", "Тракия" и "Централен". За шестия - "Южен", се грижи "Чистота", чиито служителки са жените, метящи улиците в целия град. 

Изпълнението на поръчката включва през следващите 60 месеца избраният подизпълнител да събира и транспортира битови отпадъци, разделно събиране и транспортиране на отпадъци от бита, машинно поддържане читотата на териториите за обществено ползване, включително машинно метене на улични платна и площади и миене с автоцистерна с дюзи, дезинфекция на съдове за събиране на битови отпадъци, зимно поддържане - снегопочистване и предотвратяване обледеняване на улиците. 

Подизпълнителят ще трябва да събира също едрогабаритните отпадъци и  смесените битови отпадъци около контейнерите и да ги транспортира до съоръжение за третиране, както и да почиства нерегламентираните сметища и замърсявания. 

Възложителят община Пловдив определя поръчката като стратегическа, чиято цел е намаление на екологичното въздействие върху околната среда, смекчаване изменението на климата, предотвратяване и контрол на замърсяването. Изпълнението на услугата не се разделя на обособени позиции, тъй като представлява комплекс от взаимосвързани и взаимозависими дейности, които трябва да бъдат извършени в определена обвързаност и последователност. 

Необходимо е да се осигури синхронизация в изпълнението на различните дейности като единна и цялостна концепция за изпълнение на предмета на поръчката. Именно поради това, възлагането на поръчката на един изпълнител е оптималният вариант от техническа и организационна гледна точка и минимизира значително риска: недостатъчната координация на различни изпълнители да доведе до неправилно, забавено или некачествено изпълнение.

Неразделянето на обществената поръчка на обособени позиции не води до нарушаване на принципите на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна конкуренция, пропорционалност, публичност и прозрачност, както и не би довело до необосновано предимство или необосновано ограничаване на участието на стопански субекти в обществената поръчка - пише в мотивите на възложителя.

Планираното начало за изпълнение на услугата е 1 декември 2024 г., но се уточнява, че посочената дата е ориентировъчна. Новият подизпълнител на поръчката ще участва във въвеждането и прилагането на новия механизъм "замърсителят плаща повече" или начисляване на такса смет според количеството отпадъци. Припомняме, че община Пловдив вече обяви и обществена поръчка за доставка на контейнери за битови отпадъци с автономно обслужване. Така местната администрация стартира планираната поетапна подмяна на всички съдове за битови отпадъци от домакинствата на територията на общината. За участие в тази процедура оферти се подават до 19 август включително.


Още по темата: общо новини по темата: 41
22.08.2024 »
01.08.2024 »
01.08.2024 »
28.07.2024 »
18.05.2024 »
11.04.2024 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Категорично условията са дискриминационни.Защо да не може една фирма да мие и чисти,друга да събира боклука?Пълен фарс за 20 млн.на година.
0
 
 
Нормално ли е двама от собствениците на фирма КМД, която в момента извозва боклука и вероятно пак ще спечели, да са общински съветници и да са писали условията и цените за търга? От това, по-голям конфликт на интереси НЯМА! Но от Комисията за Защита на Конкуренцията ще си затворят очите. За общината да не говорим - пълен фарс.
0
 
 
А на бас че спечелилия няма да е близък до кмета.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: