Община Пловдив ще разкрие набирателна сметка "Ред и сигурност"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:18 / 21.03.2006
767
Община Пловдив ще разкрие в "ДЗИ Банк" набирателна сметка "Ред и сигурност", съобщиха от пресцентъра на местната управа. Събраните средства ще бъдат предоставяни на органите на полицията.

Заместник-кметът по сигурността на Пловдив Здравко Зафиров изказа днес благодарност на министъра на вътрешните работи Румен Петков и на ръководството на РДВР за изпълнението на поетите ангажименти, свързани със сигурността на малолетните и непълнолетните, и в изпълнение на разпоредбите на новата Наредба номер 1 на Общинския съвет.

Като член на контактната група за преговори с МВР на Националното сдружение на общините в Република България Здравко Зафиров е имал през изминалата седмица среща с Румен Петков, добавят от пресцентъра на общината. На нея са били дискутирани възможностите за по-добро сътрудничество между местните власти и МВР.

Румен Петков е приел предложенията на Здравко Зафиров за изменение на нормативната база, свързана със статута на домоуправителите и с техните правомощия. Двамата са обсъдили допълнение към Закона за движение по пътищата, засягащо недопускане на паркирането на автомобили върху тротоарите и рушенето на обществената собственост от водачите на МПС. Ежемесечно ще се правят и работни срещи между кметовете и ръководствата на регионалните звена "Полиция". Информацията е на БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).