Община Пловдив спечели проект за изграждане на дневен център за възрастни хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:42 / 04.01.2007
1955
Община Пловдив е една от четирите институции в България, която сред конкуренция от 180 проекта по ФАР е одобрена за финансиране изграждането на дневен център за възрастни хора.

Центърът ще се намира в сградата на Регионалния съвет на БЧК-Пловдив на ул. “Източна” и се очаква да бъде открит в края на март тази година. До тогава ще се извършват ремонтни дейности и оборудване на Центъра, както и обучение на обслужващия персонал.

Стойността на проекта е 84 061 евро, а продължителността му е 16 месеца.

Центърът ще е за самотно живеещи хора на пенсионна възраст и ще осигурява пълно обслужване през деня на поне 50 души съобразно индивидуалните им потребности от организиране на свободно време, взаимопомощ и социална интеграция, като ще бъдат обслужвани от доброволци по домовете още 60 възрастни хора. За ползващите Дневния център ще бъдат осигурени превоз, обед, социално консултиране, медицински услуги, рехабилитационна дейност и др. Програмата за работа на Центъра предвижда също създаване на условия за социални контакти на възрастните хора, отбелязване на празници, посещения на обществени прояви, екскурзии и др.

Проектът ще се реализира със съдействието на БЧК и ДКЦ-І.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).