Общината отказа пари за ремонта на улица до ПУ, щели да я отчуждават

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:07 / 07.04.2010
2069
Община Пловдив отказва да отпусне 10 000 лева целево за ремонта на уличното отклонение от булевард „България" към „Начална спирка ПУ", съобщи заместник-кметът на район „Северен" Ангел Ангелов. Искането за финансиране е изпратено в края на месец март от районния кмет Ина Филипова след получени множество оплаквания от студенти, че някои от автобусите на градския транспорт отказват да се движат до спирката пред новата сграда на Пловдивския университет заради лошото състояние на пътя и големите дупки по него.

С писмо, подписано от директора на Дирекция "Строителство" Тошо Пашов, администрацията на район „Северен" се уведомява, че улицата към новата сграда на Пловдивския университет и обръщалото на автобусите попадат частично в частни имоти. В ход е процедура по отчуждаването им, а реализацията на улицата ще бъде включена в бюджета за изпълнение след приключване на отчуждителните процедури, се казва още в отговора на голяма община.

Писмото на община Пловдив буди недоумение, коментира Ангелов. Той призова кметът Славчо Атанасов да обърне внимание на окаяното състояние на улицата и да не заблуждават с подобни изказвания.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанинът Лазар Радков: За първи път ми се случва със сметка...
Шофьорката, блъснала ученичка в Пловдив и избягала, поправи грешк...
Опасен престъпник е арестуван в Пловдив
Полицията издирва шофьорка, блъснала ученичка в Пловдив: Не казва...
"Възраждане": Политиката на българската държава следва политиката...
В Пловдив предстои събитие, неподходящо за лица под 18 години


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).