Общината победи срещу реститутите за детска градина "Люляк"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 13.07.2009
11490
"След 9-годишна съдебна сага мислех, че ще се пенсионирам с това дело", лаконично коментира иначе младата шефка на правната дирекция в общината Савина Петкова пред репортер на Plovdiv24.bg.

Става дума за проточилия се много време спор между общината и претенциите на наследниците на реститута Васил Ранков към собствеността на втория етаж на сградата на ул. "Иван Вазов" 16, където се намира филиалът на ЦДГ "Люляк". Вече е излязло окончателното съдебно решение на Върховния касационен съд, с което се отхвърлят рестутиционните апетити. Сградата е обявена за общинска собственост и ищците дори трябва да заплатят съдебните разноски.

"Същите страни водят и друг съдебен спор също години наред за това, че общината е ползвала частния имот и претенциите им са да се заплати наем. След настоящото решение за собствеността всички други искания ще отпаднат и делото отново ще се реши в наша полза", обясни Петкова.

За децата, които сега са във филиала, се готвеше "евакуация" в други помещения, които се ремонтират. "Филиалът ще продължи да си работи, но ще се довърши реконструкцията и на новата сграда, където ще бъдат приети нови две групи деца от район "Централен" и по този начин ще се облекчи потребността от места в детските градини", смята изпълняващият длъжността кмет Петко Атанасов.

197 са чакащите деца в района, а около 2 хиляди посещават градините. С построяването на градината "Перуника" на улица "Лъджене" проблемът до голяма степен ще се реши, а с откриването през септември на двете нови детски градини в "Тракия" ще има места за всички пловдивски деца, макар и за някои от тях те да не бъдат съвсем до местоживеенето им.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
17.02.2009 Намериха място за децата от ДГ "Люляк", ако сегашната им сграда бъде
взета
21.10.2008 Делото за ЦДГ "Люляк" е отложено за 8 февруари
13.10.2008 Пловдивски "медии" заформиха интрига между общината и районен кмет
10.10.2008 Райна Петрова: Новото мнозинство спъва районните кметове
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).