ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината търси изпълнители за основен ремонт на детски градини и училища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 12.05.2007Коментари (0)738
Над 2 млн. лв. е планирала община Пловдив за основни ремонти на детски градини и учебни заведения през предстоящия летен сезон. Основна част от средствата - 1.7 млн. лв., се отпуска по линия на Специализирания общински фонд, където постъпват 81% от приходите от приватизация. За избор на изпълнители вече са обявени малки обществени поръчки. Деветдесет на сто от предвидените строително-възстановителни дейности включват подмяна на старата дограма с нова PVC, което е една от мерките за повишаване на енергийната ефективност в общинския сграден фонд, информира инж. Светла Драгова от дирекция „Образование, наука и спорт". Предвижда се също освежаване на фасади, полагане на частични външни топлоизолации, поправки на покриви и смяна на отоплителни инсталации. В най-плачевно състояние са учебните сгради в район „Източен", каза инж. Драгова.

За основен ремонт са планирани 14 детски градини и заведения. Общата стойност на обявената обществена поръчка е 805 400 лв. без ДДС. Документи за участие в конкурсната процедура могат да се закупуват до 28 май включително. Кандидатстването е поотделно за всяка от 14-те позиции. Отварянето на офертите е насрочено за 29 май.

Гаранцията за участие в открития конкурс е 1% от стойността на позицията, за която участникът кандидатства, а за изпълнение на договора - 5% от стойността му.

Сред изискванията към кандидатите е минималният им годишен оборот за всяка от последните три години да е в размер минимум равен на 1/3 от стойността на подадената от тях оферта. В случай на обединение минималният годишен оборот на водещия съдружник за всяка от последните три години трябва да е в размер минимум 1/3 от стойността на подадената от него оферта. От участниците се изисква през последната финансова година минимум 70% от приходите им да са от строителство. Те трябва да представят и списък на договорите за строителство, изпълнени през последните 2 години, придружен от препоръки за добро изпълнение на най-важните обекти; описание на техническото оборудване; списък на техническите лица; документи, удостоверяващи образованието и професионалната квалификация на ръководните служители, които отговарят за извършването на строителството.

Аналогични са изискванията към кандидатите в открития конкурс за основен ремонт на предвидените 16 учебни заведения на територията на община Пловдив. За тяхното изпълнение са предвидени 1 220 500 лв. (без ДДС). Документи за участие могат да се получат до 4 юни, а офертите ще бъдат отворени на 5 юни.

Срокът за приключване на всички ремонти е 31 август.

За 22 май е насрочен конкурсът за инженеринг - проектиране и строителство, на нова детска градина в район „Южен". За целта е отреден 4-декаров терен в двора на училище „Яне Сандански" на ул. „Кичево". Според плановото задание сградата ще бъде с монолитна стоманобетонна конструкция, на два етажа със застроена площ 1200 кв.м. Капацитетът й е осем групи по 25 деца. В проекта трябва да се предвидят осем занимални със спални помещения, физкултурен салон, закрит плувен басейн, медицински кабинет, административни помещения, кухненски блок и котелно с нафтово стопанство. В двора се изисква направа на детски кътове за игра на отделните групи деца, алеи и зелени площи. За изпълнение на първия етап - проектиране и груб строеж, в общинския бюджет са планирани 800 хил. лв. без ДДС.

След проведена обществена поръчка през март за изпълнител на основната реконструкция на Целодневна детска градина „Полет" в квартал „Прослав" е избрана строителна фирма „Бибов и ко". Планираните за тази година бюджетни средства възлизат на 600 000 лв., като общата строителна стойност според специалистите е 1.8 млн. лв. Информацията е на "Строителство градът".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Международен технически панаир 2024
Войната в Украйна
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: