Общината търси изпълнители за основен ремонт на детски градини и училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 12.05.2007
739
Над 2 млн. лв. е планирала община Пловдив за основни ремонти на детски градини и учебни заведения през предстоящия летен сезон. Основна част от средствата - 1.7 млн. лв., се отпуска по линия на Специализирания общински фонд, където постъпват 81% от приходите от приватизация. За избор на изпълнители вече са обявени малки обществени поръчки. Деветдесет на сто от предвидените строително-възстановителни дейности включват подмяна на старата дограма с нова PVC, което е една от мерките за повишаване на енергийната ефективност в общинския сграден фонд, информира инж. Светла Драгова от дирекция „Образование, наука и спорт". Предвижда се също освежаване на фасади, полагане на частични външни топлоизолации, поправки на покриви и смяна на отоплителни инсталации. В най-плачевно състояние са учебните сгради в район „Източен", каза инж. Драгова.

За основен ремонт са планирани 14 детски градини и заведения. Общата стойност на обявената обществена поръчка е 805 400 лв. без ДДС. Документи за участие в конкурсната процедура могат да се закупуват до 28 май включително. Кандидатстването е поотделно за всяка от 14-те позиции. Отварянето на офертите е насрочено за 29 май.

Гаранцията за участие в открития конкурс е 1% от стойността на позицията, за която участникът кандидатства, а за изпълнение на договора - 5% от стойността му.

Сред изискванията към кандидатите е минималният им годишен оборот за всяка от последните три години да е в размер минимум равен на 1/3 от стойността на подадената от тях оферта. В случай на обединение минималният годишен оборот на водещия съдружник за всяка от последните три години трябва да е в размер минимум 1/3 от стойността на подадената от него оферта. От участниците се изисква през последната финансова година минимум 70% от приходите им да са от строителство. Те трябва да представят и списък на договорите за строителство, изпълнени през последните 2 години, придружен от препоръки за добро изпълнение на най-важните обекти; описание на техническото оборудване; списък на техническите лица; документи, удостоверяващи образованието и професионалната квалификация на ръководните служители, които отговарят за извършването на строителството.

Аналогични са изискванията към кандидатите в открития конкурс за основен ремонт на предвидените 16 учебни заведения на територията на община Пловдив. За тяхното изпълнение са предвидени 1 220 500 лв. (без ДДС). Документи за участие могат да се получат до 4 юни, а офертите ще бъдат отворени на 5 юни.

Срокът за приключване на всички ремонти е 31 август.

За 22 май е насрочен конкурсът за инженеринг - проектиране и строителство, на нова детска градина в район „Южен". За целта е отреден 4-декаров терен в двора на училище „Яне Сандански" на ул. „Кичево". Според плановото задание сградата ще бъде с монолитна стоманобетонна конструкция, на два етажа със застроена площ 1200 кв.м. Капацитетът й е осем групи по 25 деца. В проекта трябва да се предвидят осем занимални със спални помещения, физкултурен салон, закрит плувен басейн, медицински кабинет, административни помещения, кухненски блок и котелно с нафтово стопанство. В двора се изисква направа на детски кътове за игра на отделните групи деца, алеи и зелени площи. За изпълнение на първия етап - проектиране и груб строеж, в общинския бюджет са планирани 800 хил. лв. без ДДС.

След проведена обществена поръчка през март за изпълнител на основната реконструкция на Целодневна детска градина „Полет" в квартал „Прослав" е избрана строителна фирма „Бибов и ко". Планираните за тази година бюджетни средства възлизат на 600 000 лв., като общата строителна стойност според специалистите е 1.8 млн. лв. Информацията е на "Строителство градът".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).