Общините от Пловдивски регион се обединяват за разработване План за развитие 2007-2013 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:02 / 25.01.2005
2133
На първата си среща при кмета на Пловдив кметове и представители на местните администрации на общините Асеновград, Куклен, “Родопи”, “Марица”, Садово и Първомай взеха решение общините да работят съвместно в пълна координация при разработването на своите Планове за развитие 2007-2013 г. Създава се координиращо звено, което ще работи както в процеса на създаване на общинските планове, така и при одобряването им от общинските съвети. След приемането на местните планове от ОбС, общините ще подпишат споразумителни документи, гарантиращи съвместната работа по общи проекти, а също при последващо разработване на Областния план и на плана за развитие на целия Южен-Централен регион, чийто център е Пловдив.
“Тук сме, за да изразим волята си за съгласие и единство при изграждането на общ план за развитие на общините ни. В пълна координация ще разработваме стратегическите си проекти, които засягат повече от една от участващите общини. Искаме да работим в един екип и в работата си да се включи широк кръг от активното ни гражданство, защото в момента изграждаме базовите документи, които ще дадат посоката на развитие на целия ни регион за десетилетие напред. Вече започваме да работим по нов модел, който да обединява и подпомага общите функции на местните администрации.” – с това изказване на д-р Чомаков започна съвместната пресконференция, веднага след срещата, която се проведе на 25.01.2005 г. в Пловдивска община.
Съвместните екипи ще работят във всички важни за общините посоки като комуникации, екология и туризъм, индустрия, социална и образователна сфера, както и здравеопазване. Ще бъдат синхронизирани дори плановете за местните бюджети, за да не се допусне дублиране на финансиране по съвместни проекти. Сред проектите, върху които ще се работи са Завод за отпадъци, газификация, индустриални зони, парк “Родопи”, разработване на междуобщински информационни мрежи, разработване на главната южна пътна артерия Пловдив-Асеновград-Смолян (към Гърция).
На предстоящия през април в Пловдив Инвестиционен форум за Южен-Централен район, който се организира съвместно от Община Пловдив и Български Икономически Форум, ще бъдат поканени всички общини от региона.
На днешната среща при д-р Чомаков на кметове на съседни на Пловдив общини участваха: Марин Вълков – зам.-кмет, представляващ Община Садово; Ангел Папазов – кмет на Община Първомай; Димитър Сотиров – кмет на Община Куклен и Стойко Вълчинов – директор на дирекция в Община Куклен; Кирил Трендафилов – кмет на Община Асеновград и Богдан Тачев, директор на дирекция в Община Асеновград; арх. Огнян Георгиев – гл. архитект на Община “Марица” и инж. Диана Букарева – началник на отдел, представляващи община “Марица”; Рангел Портев – зам.-кмет, представляващ Община “Родопи”. В срещата от Община Пловдив участваха също зам.-кметът Атанас Славов, Красимир Лойков – координатор при изработването на План за развитие на Пловдив за периода 2007-2013 г., както и Николай Караиванов – изпълнителен директор на Асоциация на общини от Южен - Централен регион “Хебър”, съобщи пресслужбата на общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).