Общинските фирми засега на печалба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 09.07.2009
1536
Положителна тенденция в развитието на общинските фирми отчете днес ресорният заместник-кмет Александър Константинов пред журналисти, позовавайки се на финансовите резултати за първите пет месеца на годината,  предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Като цяло, с малки изключения, фирмите излизат на печалба. Предприятията са рентабилни", коментира Константинов.

Най-голяма печалба - 2 287 000  е реализирал онкодиспансерът, следван от "Чистота" с 521 000 лв., което според заместник-кмета не е изненадващо, защото двете дружества имат най-големи приходи в милиони, гарантирани съответно от държавата и общината. Болницата "Света Мина" и ДКЦ-то в "Тракия" са следващите по печалба съответно с 214 и 104 хиляди лева.

"Въпреки отчетената голяма печалба, не мислете, че онкото се къпе в пари. Изплащат се стари задължения, регулират се отношения с доставчиците", обясни Константинов.

Най-губещото общинско дружество продължава да е белодробната болница "Кудоглу" със 162 000 лв., но и тук се забелязвало намаляване на генерирането на загуби, в Общинския съвет предстои да бъде внесена оздравителна програма.

Изненадващо сред губещите - с 16 000 лв., е дезинфекционната станция. Причината според Константинов е, че като търговско дружество тя е длъжна да се явява с конкуренти на конкурси за обществена поръчка, които не винаги и дори все по-рядко печели. Той мисли, че изходът е в превръщането на станцията в общинско предприятие, но засега не среща подкрепа за своята идея. 
 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Пловдивчанка: Проклятие е да живееш в този град!
Снимка на странно монтиран климатик в Пловдив тотален хит в мрежа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).