ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинският съвет не развали договора за наем на спортна площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 09.07.2010Коментари (1)3350
© Plovdiv24.bg
Десетгодишният договор за наем на намираща се на ул. "Трети март" в район "Южен" спортна площадка не беше разтрогнат, както извънредно беше предложил председателят на местния парламент Илко Илиев заради гражданска петиция, подписана от над 1000 жители на квартала, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От ранни зори чак до късния следобед недоволни живеещи в съседните блокове наживо изгледаха почти цялата сесия на Общинския съвет, чакайки решение на въпроса.

"Давате ли си сметка, че развалянето на договора ще ни повлече по съдилища и неустойки?" - зададе тон Даниела Кинова.

"Да се развали договорът, неслучайно винаги съм гласувала против идеята тези площадки да стават частни, районните администрации трябва да ги поддържат. Да се преразгледа цялата спортна стратегия", настоя Даниела Желязкова, гражданите бурно изръкопляскаха. Спас Гърневски стигна още по-далеч, предлагайки да се отмени и решението, с което други 16 площадки бяха дадени под наем, защото и за тях щяло да има подписки и протести.  

"Няма да вземем ни едно свястно и полезно решение, ако позволим публиката, която сега ръкопляска, да диктува всяко наше решение", ядоса се арх. Атанас Недевски, според когото разваляне на подобен договор, освен че ще доведе до лоши икономически последици, щяло да бъде и лош знак за бизнесмените и да ги отблъсне от инвестиции.

Божидар Каламов от гражданския инициативен комитет предложи да се намери друго място за наемателя, а на тяхното сами щели да си оправят площадката.

"А защо не я оправихте досега? Вашите деца къде играят сега? Техният шум не ви ли пречи или ще ви пречи само шумът от другите деца?" - попита Сузана Николова.

Срещу шума, интензивния трафик, опасността кафенето да се превърне в кръчма и всичко това за сметка на зелените площи - това са най-вече страховете на жителите в микрорайона. Те обаче явно целенасочено са подведени, тъй като в договорите за даването под наем на спортните площадки е заложено, че в кафенето е забранена продажбата на алкохол. Това автоматично превръща обвиненията и страховете за кръчма под блоковете в наивни или целенасочени. Освен това на голяма част терена, даден за кафенета по договор, трябва да бъде изградена и съблекалня с душове и санитарни възли, която ще се ползва безплатно от спортуващите.

"Аз живея на същата улица и на мен не ми пречи", репликира общинският съветник Константин Георгиев.

19 съветници подкрепиха развалянето на договора, но за да се стигне до тази стъпка, бяха нужни 26 гласа.

Близо 2 млн. лева инвестиции се очаква от спортните площадки, дадени под наем от началото на годината. Един от спечелилите конкурс е на път да се откаже пак заради подписка преди още да е започнал изпълнение по договора, съобщи заместник-кметът Георги Титюков. "Общината не е в състояние да вложи 3 млн. лв. за да оправи спортните площадки в града. Това е начинът - да се дадат на частни стопани", обясни той.


Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021 »
12.02.2014 »
12.02.2014 »
12.02.2014 »
11.02.2014 »
29.01.2014 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Според мен могат да се постигнат баланс на интересите на децата (да играят повече безплатно) и на бизнеса (да имат възможност да си избият направените инвестиции). Това че някой намахан активист с негласна политическа подкрепа (защото го има и това в конкретния случай) може да събере 1000 неконструктивни подписа, за да пречи на нещо по принцип добро и правилно изобщо не ме учудва. Ето и в Тракия направиха фитнес на открито в Ротари парк, а вече има подписка от някакъв пенсионер, че играещите в парка деца му пречели. Важното е хората с опасения, да бъдат включени в контролната комисия, която ще одобрява направената инвестиция по спазването на условията по концесията. И работата ще се кротне. Това предлагам и на концесионерите, които ще правят подобна площадка до Лаута.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Грипна епидемия обхвана страната
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: